Šport
21 ogledov

Diskvalifikacija zmagovalca

Dwan sodi med večje poražence meseca marca. (Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Prejšnjo nedeljo je na Full Tilt Pokru zaznamovalo finale promocije Challenge Durrrr. Po koncu turnirja pa je prišlo do vprašanj o pravi identiteti zmagovalca, kar je pripeljalo do neljube situacije.

Promocija 'Challenge Durrrr' je bila možnost za igralce, ki igrajo na Full Tilt Pokru, da izzovejo Toma “durrrr” Dwana na dvoboj. Preko štiri stopenjskega procesa bomo dobili igralca, ki se bo usedel z 'durrrrom' na štiri mize, lahko bo igral No Limit Texas Hold’em ali pa Pot Limit Omaha. Za vsako zmago, ki jo bo dosegel bo prejel nagrado. Skupaj lahko prejme kar 1.5 milijona dolarjev, če uspe poraziti 'durrrra' na vseh štirih mizah.

Tekmovanje se je začelo konec februarja, ko so igralci začeli služiti točke pri denarnih igrah. 750 tistih, ki je v obdobju dveh tednov zbralo največ točk, se je nato pomerilo v seriji brezplačnih turnirjev, na katerih smo dobili 9 finalistov. Teh 9 je nato med sabo odigralo štiri Sit&Go turnirje in tako določilo, kdo se bo spopadel z Tomom Dwanom.

Zmagovalec promocije je na koncu postal ruski igralec, 'svetamillion'. Do kontroverznosti pa je prišlo po zaključku teh S&G turnirjev prejšnji teden. Nato so odigrali dvoboje z 'durrrrom' in namesto igralca pod imenom 'svetamillion' se je z Dwanom spopadel igralec 'inorej', ki je bil na koncu promocije drugi. Stran Full Tilt Poker pa ob tem ni navedla nobenega pojasnila, zakaj je do tega prišlo.

Zamenjava igralcev je seveda sprožila razpravo na svetovnih forumih, tudi na najbolj popularnem, 2+2. V temi, ki ima že kar nekaj objav, je napisan precej možnosti, kaj je pripeljalo do tega, da 'svetamillion' ni smel igrati proti Dwanu.

'Nofx Fan' je omenil, da je 'svetamillion' končal v spodnji tretjini tistih, ki so v denarnih igrah zaslužili dovolj točk, nato pa je zmagal tako brezplačne turnirje, kot končne S&G turnirje. 'Nofx Fan' zato ponuja možnost, da je 'svetamillion' verjetno nekako goljufal pri tekmovanju, najverjetneje tako, da je z nekom sodeloval.

'sdrf', ki je ravno tako sodeloval v temi, pa ponuja drugo možnost, kar se je dejansko zgodilo. “Precej prepričan sem v to, da ima 'Sveta' več računov ali pa je nekdo drug igral z njegovega računa.”

Pri Poker News Daily so kontaktirali Full Tilt Poker, da jim objasnijo zakaj je prišlo do zamenjave igralcev. Predstavnik Full Tilta pa je povedal le to: “Potrdimo lahko, da je bil igralec, ki je prvotno zmagal promocijo diskvalificiran. Ni pa to imelo nič z zadnjimi S&G turnirji.”

V dvoboj z 'durrrrom' se je tako spustil 'inorej', ki je izbral 4 mize Pot Limit Omaho. Že v roku 15 minut pa je ostal brez denarja na dveh mizah, in tako sta mu ostali le še dve. Če bi zmagal obe, bi prejel 50.000$. Po dobri uri igre pa mu to ni uspelo, saj je Dwan zmagal tudi preostali dve mizi in tako je 'inorej' ostal brez vsega, če ne štejemo nagrad, ki jih je tekom promocije dobil že prej.

Ker pa je Dwan zmagal vse štiri mize se je skupaj s Full Tilt Pokrom odločil donirati 40,000$ v podporo tisti, ki se trudijo na Japonskem popravi škodo, ki jo je povzročil potre in cunami, ki mu je sledil.

Kar se pa tiče tega, da je igral proti drugouvrščenemu v promociji in ne proti prvaku pa je Dwan komentiral, da ga sicer zanima ozadje zgodbe, za katero pa sliši prvič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.