Šport
18 ogledov

Divji Costa pohojal, odrival, mlatil

(Chelsea - Liverpool)
1/7
Reuters
Napadalec Chelseaja je na tekmi ligaškega pokala pohojal nogometaše Liverpoola in jo odnesel brez rumenega kartona.

Španski reprezentant Diego Costa se je znašel na udaru kritik zaradi nešportnih potez, ki naj bi si jih privoščil na povratni polfinalni tekmi angleškega pokala. Napadalec londonskega kluba je v 12. minuti grdo pohodil Emreja Cana, kasneje pa še Martina Škrtela. Oba incidenta sta bila po besedah trenerja Joséja Mourinha nenamerna, s čimer se ne strinja več kot 70 odstotkov udeležencev ankete enega od angleških športnih portalov.

anketa costa | Avtor: Sportsmole Sportsmole


''Zakaj me to sprašujete? Costa je ponesreči pohodil igralca. No, dva. Ne želim razpredati o odločitvah. Vem pa, da se za namerno igranje z roko dosodi rdeči karton. Bolje, da sem tiho, če ne me bodo spet kaznovali,'' je dejal Mourinho, ki je zamudil edini gol na tekmi.

Nekdanji sodnik in kolumnist Graham Poll meni, da je imel Costa veliko srečo, da mu sodnik ni pokazal rdečega kartona. ''Costa bi moral z igrišča na začetku tekme, zaradi očitnega pohojanja Emreja Cana, a to bi Chelsea drago stalo. Pogrešali bi ga v nadaljevanju tekme in na sobotnem obračunu z Manchester Cityjem. Vprašanje je, ali ga bo angleška nogometna zveza naknadno kaznovala in ga obtožila nasilnega vedenja?,'' je povedal Poll in dodal, da si španski nogometaš brazilskih korenin kazen nedvomno zasluži.

Rodgers: To je bilo grdo

Costa se je poleg omenjenih incidentov zapletel še v prerivanje v Stevenom Gerrardom. Nešportno ravnanje je obsodil tudi trener Liverpoola Brendan Rodgers. ''Costa je velik nogometaš. Tisto s Canom bi se lahko slabo končalo, pri Škrtelu ni bilo potrebe. To je bilo grdo z njegove strani,'' je povedal severnoirski strateg.

Sodeč po komentarjih strokovnjakov in rezultatih anket na svetovnem spletu, si je nogometna javnost enotna, da so bile Costine poteze namerne. Mourinho se, kakopak, ne strinja. ''Ne vem, kaj mislite s tem 'pohodil'. Mislim, da na vas vpliva kampanja komentatorja, ki govori o Costinih 'zločinih'. Tip je nor,'' je sklenil Portugalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.