Šport
26 ogledov

Djoković: "Čas je, da postanem št. 1!"

Novak Djoković od začetka tedna trenira na igriščih Melbourne Parka. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Ko je januarja 2008 Novak Djoković osvojil grand slam v Melbournu, se je zdelo, da se začenja nova doba v moškem tenisu, a tri leta kasneje še naprej ostaja pri enem samem slamu.
Številki 1 moškega in ženskega tenisa Nadal
in Danka Caroline Wozniacki sta prva nosilca OP Avstralije. Federer, ki je drugi nosilec, bo lovil svoj peti naslov. V ženski konkurenci Američanka Serena Williams zaradi poškodbe naslova iz leta 2010 ne bo branila.

Novak Djoković, 23-letni srbski tenisač, v novo leto vstopa še bolj samozavesten in odločen, da končno osvoji svoj drugi grand slam. Prva priložnost bo prav v Melbournu, na kraju njegovega prvega. In OP Avstralije se začne že naslednji teden. "Takrat so vsi mislili, da bom osvojil še vrsto grand slamov in tega sem se nadejal tudi sam, a sem iz neznanega razloga vselej psihično pogorel," je ob prihodu v Melbourne dejal Djoković. "Vsak ima krizo. Čas je, da je je konec, da si rečem: 'Zdaj se je treba vrniti na vrh!' Povsem sem se predal tenisu. Nekaj let sem že med najboljšimi, zdaj pa je čas, da izpolnim življenjski cilj – postati številka 1! Mislim, da imam vse kvalitete, da mi to uspe." Pravilno razmišlja. Nenazadnje že tri leta na lestvici ATP ni bil nižje kot na tretjem mestu.

Djoković je odločen, a tekmeci so močni. "Štirje ali pet fantov lahko zmaga grand slam, Federer in Nadal sta med njimi najboljša," pove.

Srb je bil najbliže drugemu grand slamu lani na OP ZDA, ko je v polfinalu izločil Švicarja Rogerja Federerja (številko dve lestvice ATP) in nato v velikem finalu pošteno namučil Španca Rafaela Nadala (številko ena). Odtlej igra še bolje: sezono 2010 je končal z ekipno zmago Srbije na Davisovem pokalu, letošnjo pa prejšnji teden začel s tremi prepričljivimi zmagami na Hopmanovem pokalu. V preteklosti so mu očitali, da je malce preveč pomehkužen (če se lahko tako izrazimo) – krči, vročina, osebni razlogi … to so bili večkrat vzroki, da je predal kakšen dvoboj ali v tem našel razlog za poraz. Pravi, da bo odslej drugače, da je bolj trden. "Res sem imel v sezonah 2009 in 2010 vzpone in padce, zdaj pa sem si rekel, da se moram stoodstotno osredotočiti na največje turnirje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.