Šport
8 ogledov

Djoković FedExa pospravil v žep

Novak Djoković
1/31
Žurnal24 main
Srb Novak Djoković je v prvem polfinalu v Melbournu presenetljivo gladko s 3:0 v nizih ugnal branilca naslova OP Avstralije v tenisu Švicarja Rogerja Federerja. Bilo je 7:6(3), 7:5 in 6:4.

Novak Djoković, ki je leta 2008 v Avstraliji slavil svoj prvi in edini naslov za grand slam, je Švicarju delal veliko preglavic na njegov servis. Skupaj mu ga je odvzel petkrat, od tega kar trikrat v drugem nizu.

Prvi niz je odločila podaljšana igra, ki jo je dobil Srb. Roger Federer je igral bolj agresivno, imel pet winnerjev več, a je zato naredil tudi več napak (15:10). Djoković je v odločilni 13. igri prvega niza hitro povedel za štiri točke in izkoristil drugo priložnost ter povedel z 1:0 v nizih.

V drugem nizu sta imela oba igralca ogromno težav s tem, da bi obdržala svoj servis. FedEx, ki je nasprotniku servis odvzel dvakrat in vodil že s 5:2 v igrah, je tudi sam slabo serviral. Djokoviću je uspel preobrat, branilcu naslova je kar trikrat odvzel servis in niz po dobri uri dobil s 7:5. Drugi igralec sveta je spet naredil več nevsiljenih napak (14:11), slabše je serviral, slabo pa se je odrezal tudi na mreži, kjer je imel le 55-odstotno uspešnost.

Čutil sem pritisk. Bil sem le zmago od finala, nasproti pa Federer. Poskušal sem biti agresiven. To je eden najboljših dvobojev, kar sem jih odigral.
Novak Djoković

V tretjem nizu je servis Švicarja padel še dvakrat, najprej v tretji igri. Federer se je v nadaljevanju pobral in izenačil na 4:4, a je Novaku že v naslednji igri dopustil še peti brejk in poti "med žive" ni bilo več. V zadnji igri je nekdanji prvi igralec sveta sicer obranil dve žogici za zmago nasprotnika, a se je Srb izvlekel z asom, nato pa v tretjem poskusu le uspel dokončati delo.

"Čutil sem pritisk. Bil sem le zmago od finala, nasproti pa Federer. Poskušal sem biti agresiven. To je eden najboljših dvobojev, kar sem jih odigral," je tako po zmagi povedal Djoković, ki bo še četrtič zaigral v finalu turnirjev za grand slam. 23-letnik dodaja, da se je tekma lomila v drugem nizu, ko je nadoknadil brejk zaostanka, o morebitnem nasprotniku v finalu pa v svojem slogu dejal: "Vesel sem, da bom jutri finale spremljal v postelji ob pokovki. Oba sta v dobri formi, to je finale, vse je mogoče. Verjamem pa , da bom zmagal tudi v finalu in da bo druga lovorika iz Melbourna moja."

"Nisem igral slabo. Dvoboj je bil na zelo visoki ravni. Seveda sem malo razočaran zaradi poraza, toda če upoštevam težavnost tekme, lahko tudi iz tega poraza potegnem kaj pozitivnega," pa je po porazu dejal Federer.

To je druga zmaga Djokovića nad štirikratnim zmagovalcem OP Avstralije v Melbournu in sedma zmaga v dvajsetih medsebojnih obračunih. Tretji nosilec je Švicarja premagal tudi v polfinalu zadnjega grand slam turnirja OP ZDA. V finalu se bo pomeril z boljšim v obračunu med sedmim nosilcem Špancem Davidom Ferrerjem in lanskim finalistom Britancem Andyjem Murrayem.

OP Avstralije, Polfinale (M):

N. Djoković (Srb, 3) : R. Federer (Švi, 2) 7:6(3), 7:5, 6:4

Petek:
A. Murray (VB, 5) : D. Ferrer (Špa, 7)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.