Šport
19 ogledov

Djoković in Nadal bosta združila moči

Nadal in Djoković bosta ustvarila "najmočnejšo" dvojico na svetu. Pa bo temu res Žurnal24 main
Španec Rafael Nadal, vodilni na svetovni teniški lestvici je pred dnevi potrdil, da bosta skupaj z Novakom Djokovićem, (ATP številka dve) na prihajajočem turnirju v Torontu skupaj nastopila v konkurenci dvojic.
Čeprav zadolženi še niso objavili najnovejše kakovostne lestvice najboljših teniških igralcev, pa so že sporočili, da se bo na njej zgodil zgodovinski dogodek. Prvič v 37 letih, odkar so objavili prvo, se bo zgodilo, da med najboljših deset ne bo niti enega ameriškega igralca. Andy Roddick bo namreč izpadel iz deseterice.

"Igrati z Djokovićem bo nekaj zelo pozitivnega. Je eden največjih teniških talentov na svetu,'' je povedal Nadal.

Da bi v konkurenci dvojic v paru nastopila številki 1 in 2 svetovnega tenisa, se ne zgodi pogostokrat. Nazadnje se to pripetilo leta 1976, ko sta moči združila takratni prvi dve imeni svetovnega tenisa Jimmy Connors in Arthur Ashe.

Pred odhodom v ZDA je 24-letni Majorčan še povedal, da bo na svojem prvem turnirju na trdi podlagi po dolgem času izkoristil tekmovanje dvojic, da bi čim hitreje ujel ritem tekmovanja. Znano je, da varovancu Tonija Nadala prav trda podlaga povzroča največ težav, kar potrjuje tudi to, da je izmed velike četverice turnirjev za Grand Slam osvojil prav vse razen Odprtega prvenstva ZDA (US Open). ''O tem (igranju dvojic z Djokovićem, op. p.) smo se dogovarjali že v lanski sezoni, toda ni se izšlo zaradi moje poškodbe kolena. Tudi letos mi je bila všeč ta ideja. V zadovoljstvo mi je igrati v konkurenci dvojic, ker mislim, da je to pomemben del tenisa in vedno lahko izboljša določene elemente igre,'' je še zaključil španski tenisač.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.