Šport
6 ogledov

Djoković kljub bolečinam čez prvo oviro

Po težavi z gležnjem je moral Novak Djoković stisniti zobe za uvrstitev v 2. kol Žurnal24 main
Svetlana Kuznjecova in Jelena Janković sta napredovali že v 3. kolo OP ZDA, v moški konkurenci pa sta si Andy Roddick in Novak Djoković priigrala 2. kolo. Slednji je imel težave z gležnjem.
 

OP ZDA (WTA), 2. kolo

S. Kuznjecova (RUS, 3) : S. Cirstea (ROM) 7:6, 6:1
A. Keothavong (VB)
: F. Schiavone (ITA) 6:2, 3:6, 6:4
J. Janković (SRB, 2)
: S. Arvidsson (ŠVE) 6:3, 6:7, 7:5
J. Zheng (KIT)
: A. Medina Garrigues (ŠPA, 26) 6:1, 6:4
L. Davenport (ZDA)
: A. Klejbanova (RUS ) 7:5, 6:3

V sredo so se dekleta – med njimi je bila tudi Katarina Srebotnik  – na OP ZDA, zadnjem turnirju za grand slam v letošnji sezoni, pomerila za preboj v 3. kolo. Med prvimi je na igrišče tako stopila tretja nosilka, Rusinja Svetlana Kuznjecova , ki ji je nasproti stala manj znana Romunka Sorana Cirstea . Osemnajstletna Romunka, ki na lestvici WTA zaseda 53. mesto in se počasi, a vztrajno prebija proti vrhu, in pet let starejša Rusinja, ki je leta 2004 že okusila slast zmage na Flushing Meadowsu , sta se tokrat pomerili prvič. Cirstea je v prvem setu Kuznjecovi zagrozila s 4:2, a jo je Rusinja ujela, nato pa v podaljšani igri set zaključila v svojo korist, v drugem pa nato povsem prevladala in se po pričakovanju uvrstila v 3. kolo, kjer se bo pomerila z v drugem kolu suvereno Srebotnikovo . "Igrala sem mnogo bolje kot v prvem kolu. Za zdaj mi kaže zelo dobro," je po dvoboju misli strnila Kuznjecova.

Jelena se je za las izognila porazu. © Reuters

 
Za Rusinjo se je na igrišču Arthur Ashe predstavila Jelena Janković . Srbkinja se je za preboj v 3. kolo pomerila s Švedinjo Sofio Arvidsson . Zmage se je po pričakovanju veselila Srbkinja, ki v New Yorku lovi svoj prvi turnir za grand slam, a se je morala zanjo precej potruditi. Prvi niz je sicer dobila s 6:3, v drugem pa je bila po podaljšani igri boljša Švedinja, ki je v odločilnem tretjem nizu že zaostajala z 0:3, a se je vrnila v igro, niz pa se je končal v korist Jankovićeve, ki je z brejkom vendarle prišla do zmage. "Res mi je bilo težko. Povsem sem izčrpana. Imela sem kar nekaj težav, moja nasprotnica pa je igrala zelo dobro. Ne igram še na najvišji ravni. Čaka me še kar nekaj dela, da bi lahko dosegla zastavljeni cilj," je po trdo prigarani zmagi povedala Jankovićeva. V 3. kolu se bo Srbkinja pomerila s Kitajko Jie Zheng , ki je domov poslala 26. nosilko, Španko Anabel Medina Garrigues .

Uspešna je bila še Švicarka Patty Schnyder , ki v New Yorku nastopa že dvanajstič. Za preboj v 3. kolo je 15. nosilka s 6:3 in 6:3 premagala 17-letno Rusinjo Anastazijo Pavljučenkovo , ki je letos na lestvici napredovala za 200 mest. V 3. kolu se bo Švicarka pomerila s Slovakinjo Magdaleno Ribarikovo. Z zmago je v 2. kolu nadaljevala tudi Britanka Anne Keothavong , ki je v 1. kolu dosegla prvo zmago za Veliko Britanijo po 11 letih na zadnjem grand slamu sezone, za preboj v 3. kolo je Britanka premagala 25. nosilko, Italijanko Francesco Schiavone , njena naslednja tekmica pa bo zmagovalka dvoboja med Rusinjo Jeleno Dementjevo in Američanko Pauline Parmentier.


Andy Roddick je z odličnim servisom Fabricu Santoroju dovolil le šest osvojenih iger. © Reuters

 
 

OP ZDA (ATP), 1. kolo

N. Almagro (ŠPA, 18) : F. Dancevic (KAN) 6:3, 6:4, 7:5
N. Davidenko (RUS, 5)
: D. Sela (IZR) 6:3, 6:3, 6:3
J.-W. Tsonga (FRA, 19)
: S. Ventura (ŠPA) 6:7, 6:4, 6:2, 6:3
N. Djoković (SRB, 3)
: A. Clement (FRA) 6:3, 6:3, 6:4
A. Roddick (ZDA, 8
) : F. Santoro (FRA) 6:2, 6:2, 6:2

Moški del sredinega sporeda je začel Nikolaj Davidenko , ki se je na igrišču Louisa Armstronga pomeril z Izraelcem Dudijem Selo . Po pričakovanju je slavil peti nosilec, ki je s 6:3, 6:3 in 6:3 napredoval v 2. kolo. Od nosilcev je v moški konkurenci v 2. kolo napredoval tudi 18. nosilec Nicolas Almagro . Španec se je v svojem prvem letošnjem dvoboju v New Yorku pomeril s Kanadčanom Frankom Dancevicem , boljši pa je bil po treh setih, ki so se končali s 6:3, 6:4 in 7:5. Davidenka v drugem kolu čaka Argentinec Agustin Calleri, Almagra pa Američan Sam Warburg. Z nekaj več dela je v tretje kolo napredoval tudi finalist OP Avstralije, sicer pa 19. nosilec v New Yorku Jo-Wilfried Tsonga . Francoz je po izgubljenem prvem nizu v naslednjih treh pokazal premoč nad Santiagom Venturo in se veselil napredovanja.

Tretji nosilec iz Srbije Novak Djoković je v sklopu prvega kola v treh nizih po slabih dveh urah igre s 6:3, 6:3 in 6:4 odpravil Francoza Arnauda Clementa . Srbu ni bilo tako lahko, kot kaže izid, saj je v tretjem nizu nerodno stopil in tako je sprva kazalo, da bi zaradi zvitega gležnja lahko celo predal dvoboj, vendar pa ni bilo nič resnega in je lahko nadaljeval. "Dobro je. V dveh dneh bom spet pravi, brez skrbi. Niti me ni tako zelo bolelo, le preveč sem mislil na gleženj. Ne gre za resno poškodbo," je svoje navijače pomiril Djoković. V zadnjem dvoboju sredinega programa na OP ZDA je domačin Andy Roddick , zmagovalec turnirja iz leta 2003, s pomočjo 15 asov premagal Francoza Fabrica Santoroja s 6:2, 6:2 in 6:2. "Zelo sem zadovoljen s svojo igro, še posebej pa s svojim servisom. Tako dobro že dolgo nisem serviral," ameriške ljubitelje tenisa hrabri Roddick.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.