Šport
22 ogledov

Djoković lovi Murraya

Novak Djoković ob koncu sezone zopet igra zelo prepričljivo. Žurnal24 main
Novak Djoković bi se lahko z zmago v polfinalu OP Kitajske zopet povzpel na tretje mesto lestvice ATP. V polfinalu turnirja v Pekingu bosta zaigrala tudi Čilić in Söderling.

Potem ko je najboljši britanski tenisač Andy Murray odpovedal svoj nastop na zaključnem mastersu v Šanghaju, ki bo naslednji teden, se obeta nova sprememba pod vrhom lestvice ATP. 22-letnega Škota lahko že ta teden prehiti Srb Novak Djoković. Slednji je v petek v četrtfinalu OP Kitajske premagal četrtega nosilca Fernanda Verdasca z rezultatom 6:3, 1:6, 6:1. Za vrnitev na tretje mesto moške teniške lestvice bi mu zadostovala že zmaga v polfinalu proti Švedu Robinu Söderlingu, ki je bil s 7:6 in 6:4 boljši od Hrvata Ivana Ljubičića.

"Bil sem presenečen nad Andyjevo odpovedjo, toda očitno ima težave s poškodbo. To je tenis. Uvrstitve se hitro menjajo, po kvaliteti smo si vsi blizu in vse se lahko hitro obrne. Še vedno ni konec sezone," je bil previden najboljši srbski tenisač.

Na prvi tekmi na centralnem igrišču je Marin Čilić s 6:4, 6:4 odpravil četrtega nosilca Nikolaja Davidenka. V polfinalu se bo skoraj dva metra visoki Hrvat pomeril z zmagovalcem dvoboja med Rafaelom Nadalom ter Maratom Safinom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.