Šport
32 ogledov

Djoković napovedal vrnitev v Beogradu

Djoković je Nadalu na trdi podlagi že odčital lekcijo. Kdaj tudi na pesku? (Foto Žurnal24 main
Srbski teniški igralec Novak Djoković se bo po poškodbi kolena vrnil konec aprila na Serbia Opnu v Beogradu. "Mislim, da bi lahko Nadala kmalu premagal tudi na pesku," napoveduje "Nole".
Če želim postati številka ena, bom moral pokazati konstantno formo tudi na naslednjih treh turnirjih za grand slam. Sicer bosta to namesto mene naredila Rafael Nadal in Roger Federer.
Novak Djoković

Najboljši srbski teniški igralec Novak Djoković, ki je zaradi poškodbe kolena izpustil prvi turnir sezone na peščeni podlagi v Monte Carlu, se bo na igrišča vrnil konec meseca na tretji izvedbi teniškega turnirja Serbia Open v Beogradu.

Številka dve svetovnega moškega tenisa je od decembra zmagal na 26 dvobojih zapored. V teniškem svetu pa so se takoj po odpovedi pojavila ugibanja, da je 23-letni Djoković masters v Monte Carlu, ki poteka praktično pred njegovim domačim pragom, saj v Monaku živi in trenira, izpustil iz taktičnih razlogov.

Na pesku namreč naj ne bi bil tako suveren kot na trdi podlagi ter bi lahko ogrozil niz nepremagljivosti in naskok na sam teniški vrh. Španec Rafael Nadal bo tako imel bolj ali manj prosto pot za osvojitev še sedmega naslova na turnirjih v Monaku. Vendar pa Djokovića takšna ugibanja ne zanimajo in je še vedno v celoti osredotočen na cilj, torej prevzeti vodilno mesto moške teniške karavane.

"V celoti verjamem v svoje sposobnosti in mislim, da bi lahko že kmalu Nadala premagal tudi na pesku. Vendar pa, če želim postati številka ena, bom moral pokazati konstantno formo tudi na naslednjih treh turnirjih za grand slam. Sicer bosta to namesto mene naredila Rafael Nadal in Roger Federer," je dejal obetavni igralec, ki pa ima proti Nadalu na pesku porazno statistiko 0:9. Letos je nanizal že 24 zmag, Ivan Lendl je leta 1986 nanizal 25 zmag na uvodu v sezono ter osvojil naslove na štirih turnirjih, vključno z lovoriko uvodnega turnirja za grand slam sezone v Melbournu.

"Tako samozavesten nisem bil še nikoli, psihično se počutim zelo pripravljenega in na igrišču zelo močnega. S kolenom nimam prevelikih težav, vendar pa sem v zadnjih treh meseci občutil nekakšno nelagodje v kolenu, zato sem za vsak primer uporabljal povoj. Verjamem, da bo to nelagodje izginilo po krajšem počitku," je poudaril Djoković, ki je v tej sezoni dvakrat ugnal Nadala, številko ena moškega tenisa, in sicer v Indian Wellsu in Miamiju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.