Šport
32 ogledov

Djoković ostal brez las

Srbija Djoković Pilić Troicki
1/20
Žurnal24 main
Srbski tenisači, ki so prvič v zgodovini po zmagi nad Francijo osvojili prestižni Davisov pokal, so izpolnili obljubo in se kar na igrišču v Areni pred 17 tisoč navijači znebili las.

"To je preprosto noro. Ta uspeh je enak osvojenemu naslovu svetovnega prvaka v nogometu. Zmagalo je naše tovarištvo, bili smo najboljši," se je zmage Viktorja Troickega v odločilnem petem dvoboju nad Francozom Michaelom Llodrajem razveselil Novak Djoković, zmagovalec odločilnega dvoboja pa prav tako skorajda ni mogel opisati čustev: "Neverjetno. Sploh ne vem, kaj naj rečem, kaj naj naredim. To je najlepši trenutek mojega življenja."

Svetovalec domače ekipe je bil Nikola Pilić, ki je tako trenerskim uspehom v tem tekmovanju z Nemčijo in Hrvaško dodal še zmago s Srbijo. Uspeh v Davisovem pokalu so v Srbiji že razglasili za enega največjih športnih dosežkov države in ga postavili ob bok odbojkarskemu naslovu svetovnih prvakov iz leta 2000 in košarkarski evropski kroni iz leta 2003.

Tako Pilić kot vsi drugi glavni akterji so morali kar pred 17 tisoč navijači v beograjski Areni izpolniti obljubo in obriti glave. Kakšni so po modni prenovi, si poglejte v fotogaleriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.