Šport
22 ogledov

Djoković si je zaslužil prvo mesto

Roger Federer Žurnal24 main
Roger Federer je vnovič dokazal, da je pravi gospod. Švicar je ostal velik tudi po bolečem porazu v četrtfinalu Wimbledona in za zmago na sveti travi čestital Novaku Djokoviću.

Švicar je v isti sapi dodal, da je Novak Djoković povsem zasluženo prevzel prvo mesto na lestvici ATP in da je to dobra stvar za tenis. "Po neverjetnih rezultatih v letošnji sezoni si je zaslužil postati številka ena. Ko izgubiš tako redko, se ti samozavest poveča in se čuti v vsakem dvoboju," je Srba pohvalil Roger Federer, ki se v letošnji sezoni edini med teniško karavano lahko pohvali s skalpom Djokovića. Trenutno tretji igralec sveta ni preveč presenečen nad razpletom finala v Wimbledonu, potem ko je Djoković v letošnji sezoni že štirikrat premagal Rafaela Nadala in pokazal, da pozna recept za Španca. "Novak je pokazal, da zna igrati na travi. Za tenis je dobro, da se je zgodila ta menjava na vrhu," je še dejal Švicar.

Spomnimo, da je Federer v Wimbledonu presenetljivo izpadel v četrtfinalu, ko ga je po vodstvu z 2:0 v nizih (to se mu je zgodilo prvič v karieri) izločil Jo-Wilfred Tsonga. Po razočaranju na tretjem grand slamu sezone je Federer zdaj pred novim izzivom, saj je najavil, da bo Švici poskušal pomagati pri vrnitvi v svetovno skupino Davisovega pokala: "Naša glavna naloga je vrnitev med najboljše reprezentance sveta."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.