Šport
14 ogledov

Do kolajne z najslabšo trening vajo

SasoBertonceljMain Žurnal24 main
Slovenski telovadec Sašo Bertoncelj si je na konju z ročaju priboril prvo kolajno na EP. „Uspela mi je najslabša trening vaja,“ je povedal v intervjuju za zurnal24.si.

Mitja Petkovšek je za naš medij dejal, da vas redko vidi tako slabo izvesti vajo. Kako ste vi zadovoljni z nastopom?
Strinjam se. To je bila najslabša trening vaja, ki jo znam narediti. Zelo sem vesel, da se je na koncu dobro izšlo. Po izvedbi nisem verjel v kolajno. Na srečo so ostali fantje naredili še večje napake kot jaz.

Po seskoku ste bili vseeno zelo zadovoljni. Kako to?
Zelo zadovoljen sem bil s samim seskokom. Vedel sem, da je moral biti popoln, če želim še karkoli rešiti.

Za kolajno se je bilo treba pritožiti. Je bilo kaj živčnosti?
Videl sem, da so mi prisodili napačno izhodiščno oceno. Po ugodeni pisni pritožbi se je na srečo vse v redu izšlo. Nisem pa misli, da se mi bo tako dobro izšlo.

Bron na EP je uspeh vaše kariere. Kakšno razbremenitev pomeni kolajna za prihodnja velika tekmovanja?
Imel sem tremo, ki sem jo kar uspešno krotil. Kolajna prav gotovo pomeni razbremenitev, saj sem si kolajne res dolgo želel. Občutkov ne znam opisati, sem zelo vesel.

Sta bila Britanca s popolno vajo premagljiva?
Menim, da sta bila. Vajo sta naredila boljše in sta zasluženo zasedla prvi dve mesti in jima lahko le čestitam.

Kje vi vidite največje rezerve za prihodnje?
Rezervo imam v izhodiščni oceni. Pripravljeno imam še eno težjo vajo, ki sem jo delal na svetovnem prvenstvu. Upam, da jo bom spet izvajal še letos. Mislim tudi, da znam na tekmi bolje izvesti vajo, saj jo na treningu naredim brezhibno. Če še to popravim bo to dovolj.

Čez dve leti so na sporedu olimpijske igre v Londonu. Je cilj kolajna?
OI so moj cilj, vendar pa na njih vodi le kolajna iz svetovnega prvenstva. Za to bom trdo delal. Ciljev je še veliko, svetovni pokal in jesensko svetovno prvenstvo.

Pri 16 letih ste se specializirali za konja z ročaji. Kaj pa ostala orodja?
To je težava, ki se jo s trenerjem zavedava. Če želim priti na OI, moram tekmovati na treh orodjih. Danes sva se s trenerjem zaradi tega že malo držala za glavo, vendar sva mnenja, da bo šlo. Proti koncu leta bom začel trenirati še na dveh orodjih, da bi dosegel vsaj tisti minimum, ki bi me lahko v primeru, da mi na SP ne uspe na konju z ročaji, popelje na OI v London.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.