Šport
5 ogledov

Do smrti povozil tekmeca

Tony Stewart EPA
Nekdanji dirkač serije Nascar Tony Stewart je povozil tekmeca Kevina Warda Jr., ki je po njuni nesreči stekel iz avta in mu grozil.

Nekdanji voznik avtomobilističnega tekmovanja Nascar Tony Stewart je pod drobnogledom policije, saj je na dirkališču Canandaigua Motorsports Park v soboto ponoči zbil drugega voznika, ki pa ni bil v avtomobilu, temveč je po progi hodil proti Stewartovem vozilu in mu grozil zaradi njunega trčenja v prejšnjem krogu. Kevin Ward Jr. je zaradi poškodb kasneje umrl.

"Zadnja desna guma je zadela Kevina," je o nesrečnem dogodku dejal dirkač Tyler Graves, Kevinov prijatelj, ki je s tribun spremljal dirko. "Kevina je potegnilo pod kolo, nato pa ga po sekundi ali dveh katapultiralo v zrak," je še dejal Graves, ki je prepričan, da bi se Stewart trku lahko izognil: "Vem, da ga je lahko videl. Vem, kako se vidi iz teh vozil. Ko se mu je približal, je stopil na plin. Ko stopiš na plin, avto zanese na stran. In to se je zgodilo, desna guma pa je zadela Kevina."

Priče dogodka so dejale, da Stewart, ki sicer velja za zelo čustvenega voznika, ni bil poškodovan. Incident (video si po svoji presoji lahko ogledate tukaj)  se je sicer zgodil med dirko pred današnjim tekmovanjem Nascar, po nesreči pa so dogodek prekinili.

Komentarjev 3
  • aba 01:48 13.avgust 2014.

    Pedenj ped, mali kred, čokolada.

  • otohazza 19:00 10.avgust 2014.

    Tableto si pozabil vzet.

  • Syn 11:48 10.avgust 2014.

    Pravilno ded. Če mu je grozil, si je zaslužil lekcijo.