Šport
27 ogledov

Do zapestnic Bell in Rockowitz

Chris Bell (desni) je osvojil svojo prvo WSOP zapestnico. (Foto: pokerpages.com) Žurnal24 main
Jesse Rockowitz je osvojil svojo prvo WSOP zapestnico s kartami, ki jih igralci navadno niti ne želimo videti v svojih rokah. Poleg njegove se je elitnemu klubu lastnikov zapestnic pridružil tudi Chris Bell.

Chris Bell je dolgoletno uspešno kariero končno kronal tudi z osvojeno zapestnico, potem ko je na Turnirju #46, v heads-up delu turnirja ugnal Dana Shaka.

Turnir #45: 1.500 $ No-Limit Hold'em
Na turnirjih, sploh na tako velikih, ne vidimo prav pogosto, da kdaj zmaga igralec, ki v rokah drži skorajda najslabšo možno začetno kombinacijo kart, a tokrat je Jesseju Rockowitzu uspelo prav to. Za zlato zapestnico in več kot 700.000 $ nagrade sta se v heads-up delu tega turnirja udarila Rockowitz in pa Raymond Coburn. Igralca sta vse svoje žetone spravila v igro na turnu, ko so na mizi že ležale skupne karte {7-Clubs}{8-Diamonds}{2-Diamonds}{6-Spades}, Coburn je imel takrat s {K-Clubs}{9-Clubs} odprto vlečko lestvice, Rockowitz pa je s {7-Hearts}{2-Hearts} že na flopu ujel 2 para. Raymond je za zmago torej potreboval petko ali pa desetko, vendar je river za konec prinesel le {8-Spades}, ki ni bila dovolj, da bi se spremenilo razmerje moči za mizo. Zapestnica in največji del nagradnega sklada sta tako romala v roke Rockowitzu, Coburn pa se je moral zadovoljiti s skoraj 450.000 $ tolažilne nagrade.

Turnir #46: 5.000 $ Pot-Limit Omaha Hi-Low Split 8 or Better
Ta turnir se je zaključil točno tako, kot se mora zaključiti vsak pravi turnir, kar pomeni, da je igralec z zelo dobro kombinacijo izgubil proti nasprotniku s še boljšo kombinacijo. Chris Bell je s svojim full housom namreč ugnal Shakov najboljši možen flush in prišel do svoje prve zapestnice in 327.040 $. Bell je s {K-Spades}{10-Clubs}{9-Spades}{8-Diamonds} zarinil na turnu, ko so na mizi že ležale karte {8-Hearts}{K-Clubs}{2-Hearts}{K-Hearts}, Shak pa je z {A-Hearts}{9-Hearts}{8-Spades}{7-Spades} njegovo stavo izenačil. Dan je za zmago in obstanek na turnirju potreboval pravi čudež, a ga ni dočakal in tako je zapestnica končala na zapestju njegovega nasprotnika. O tem, kakšen dosežek je tokrat uspel Bellu, priča tudi dejstvo, da se je moral na poti do svoje prve zapestnice Chris najprej prebiti skozi finalno mizo, na kateri so nastopili tudi Erik Seidel, Perry Green, Dave Ulliott in Rob Hollink, preden se je sploh lahko udaril s Shakom.

Turnir #47: 1.000 $ No-Limit Hold'em
Ko so organizatorji zaključili s sprejemanjem prijav za Dan 1B tega turnirja, je bilo kaj hitro jasno, da bo skupno število nastopajočih zlahka preseglo mejo 3 tisoč tekmovalcev, a kaj ko še preden so organizatorji to številko lahko sporočili, jih je bila velika večina že doma. Kako zoprni so lahko tako veliki turnirji, sta tokrat na svoji koži občutila Joe Sebok in David Baker, ki sta se oba poslovila po 2 zaporednih hudih porazih. Baker je najprej z A-J naletel na srečnega nasprotnika z A-10. Slednji je namreč na turnu in riverju ujel tris desetk in Davidu pobral večino žetonov. Vse, kar mu je ostalo, pa je Baker v igro spravil že v naslednji igri, ko se je z A-7 zaletel v nasprotnika z A-J in nato sklonjene glave zapustil prizorišče. Sebokova usoda se ni prav dosti razlikovala od Bakerjeve, saj se je Joe z A-9 najprej zaletel v nasprotnika s kraljicami, naslednjo igro pa je s Q-J naletel na srečnejšega nasprotnika z J-10 in tudi zanj je bilo sanj o naslovu konec.

Skupaj je oba prva dneva tega turnirja preživelo 476 igralcev, z današnjega dneva pa se je na naslednji tekmovalni dan uspelo uvrstiti tudi asom, kot so Mike Beasley, Mickey Appleman, Faraz Jaka, David Levi, Matt Hawrilenko in Chris Moneymaker.

Turnir #48: 2.500 $ Mixed Event
Tovrstni turnirji, ki so namenjeni najbolj vsestranskim igralcem, navadno pritegnejo k sodelovanju res samo najboljše in najbolj znane igralce in tudi tokrat ni bilo prav nič drugače. Kljub temu, da so se tokrat med seboj udarili nekateri najboljši pokeraši na svetu, pa se tudi oni niso mogli izogniti izločitvi in tako se je od prvotnih 453 igralcev, le 21 uspelo uvrstiti v zadnji dan turnirja.

Vitaly Lunkin je večino dneva izgledal kot najbolj obetaven kandidat za zapestnico, potem ko je povozil vso konkurenco na svoji mizi, a še preden bi v mislih lahko zapravil nagrado za prvo mesto, se je Lunkin znašel brez žetonov, kar nekaj ur pred koncem igralnega dne. Po njegovih stopinjah pa so danes šli tudi Frank Kassela, David Singer, Michael Mizrachi in David Steicke. Na drugi strani pa v igri za zmago še vedno ostajajo tudi Dario Minieri, Bill Chen, Jose Barbero, Alexander Kravchenko, Scott Seiver in Steve Sung, medtem ko je po 2 dneh igre, v vodstvu Nikolai Yakovenko.

WSOP Tournament of Champions
Po triletnem premoru se je na prvenstvo WSOP ponovno vrnil turnir Tournament of Champions, na katerem se bo letos med seboj, za svoj delež 1.000.000 $, udarilo 27 najboljših pokerašev na svetu. Po odigranih štirih nivojih smo danes izgubili pet igralcev, tako da v igri za zmago še naprej ostaja 22 legend.

John Juanda se je moral posloviti prvi in to po zgolj nekaj minutah igre, še preden sta Howard Lederer in Phil Hellmuth sploh zasedla svoji mesti za mizo. Juandi pa prav dolgo verjetno ni bilo dolgčas, saj so se mu med gledalci kmalu pridružili tudi Greg Raymer, Barry Shulman in Sammy Farha, drugega dneva turnirja pa ni dočakal niti Phil Ivey, ki je v izdihljajih igralnega dne s kralji naletel na Fergusona s kraljicami. Slednji je na turnu namreč sestavil tris kraljic in kljub Iveyevim dobrim igram se Američan izločitvi ni mogel izogniti.

Po prvem dnevu je v vodstvu Erik Seidel, ki je zbral nekaj več kot 72 tisoč žetonov, tesno za petami pa sta mu Johnny Chan in Mike Matusow, medtem ko najtežje delo čaka Doylea Brunsona, ki bo dan začel s samo 10.200 žetoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.