Šport
20 ogledov

Do zapestnic Tebbe, Haydon in Warga

Jeffrey Lisandro. (Foto: PokerNews.si) Žurnal24 main
V petek so bile podeljene kar tri WSOP-zapestnice, ki so si jih priigrali Jeffrey Tebben (Turnir #24), William Haydon (Turnir #26) in David Warga (Turnir #27). Izpadel je Jeffrey Lisandro.

Po kar nekoliko dolgočasnem četrtku smo v petek ponovno videli nekaj več akcije, kar je rezultiralo med drugim tudi v tem, da so bile podeljene kar tri WSOP-zapestnice, ki so si jih priigrali Jeffrey Tebben (Turnir #24), William Haydon (Turnir #26) in David Warga (Turnir #27). Poleg tega smo prišli zelo blizu končnemu razpletu tudi na Turnirju #29, kjer pa je včerajšnji vodilni igralec Jeffrey Lisandro danes iz igre za zmago izločil kar samega sebe.

Turnir #24: 1.000 $ No-Limit Hold'em

V elitni klub dobitnikov WSOP-zapestnic je danes vstopil tudi Jeffrey Tebben, ki je z nasprotniki na finalni mizi opravil v dobrih štirih urah in pol in si tako priigral svoj prvi kos pokeraškega nakita in dobrega pol milijona dolarjev nagrade.

Tebben, ki je sicer trgovski potnik v Missouriju, je na turnirju skupaj ugnal kar 3.289 nasprotnikov, a šele ko je po 15 minutah heads-up igre opravil še z J. D. McNamaro, se je lahko začel veseliti svojega velikega dosežka.

V zadnji igri dneva sta fanta postopoma spravljala svoje žetone v igro, dokler niso na mizi ležale skupne karte {K-Spades}{10-Spades}{8-Hearts}{K-Diamonds}{7-Clubs}. Tu je Tebben najprej čekiral, potem pa ko je McNamara v igro spravil 325.000 žetonov, zaprosil za štetje nasprotnikovih žetonov, preden je oznanil svoj all-in. McNamara je stavo hitro izenačil in obrnil {J-Diamonds}{J-Clubs}, kar pa ni zadostovalo za zmago, saj je Tebben pokazal {K-Clubs}{2-Diamonds} in turnirja je bilo po štirih dneh konec.

Turnir #26: 2.500 $ No-Limit Hold'em Six Handed

Do druge zapestnice danes je prišel profesionalni pokeraš iz San Francisca William Haydon, ki je tako osvojil že svojo drugo zapestnico, poleg nakita pa je za zmago v žep pospravil tudi 630.031 $ nagrade.

Heydon se je v vodstvo sicer prebil že prvi dan, nato pa nadaljeval z dobrimi igrami vse do konca, ko mu je na poti stal le še Jeffrey Papola, a mu tudi on ni mogel preprečiti velikega zmagoslavja. V zadnji igri je Papola zarinil z {A-Spades}{6-Hearts}, Haydon pa je njegovo stavo izenačil z {A-Clubs}{J-Hearts} in s skupnimi kartami {K-Spades}{Q-Spades}{4-Hearts}{9-Clubs}{10-Diamonds} sestavil lestvico, ki mu je prinesla nov naslov Svetovnega prvaka in zajeten kup zelencev.

Turnir #27: 1.500 $ Seven Card Stud Hi-Low 8 or Better

Še en mladenič danes ni mogel skriti svojega zadovoljstva – David Warga, ki očitno uspešno združuje svoja dva hobija, profesionalno igranje pokra in trgovanje z nepremičninami, saj naj bi mu te prinesle pravo bogastvo, poker pa mu je sedaj prinesel še tisto, kar mu je v življenju tako manjkalo – WSOP-zapestnica!

V zadnji igri dneva je Maxwell Troy, ki se je najdlje upiral Wargi, zarinil, a mu karte tokrat res niso bile naklonjene, saj z {J-Hearts} {7-Diamonds} {9-Hearts} {10-Clubs} {3-Hearts} {K-Clubs} {10-Hearts} ni uspel sestaviti niti spodnje niti zgornje kombinacije in tako sta zmaga in naslov romali v roke Wargi, ki je na koncu uspel sestaviti dva para in se je po treh dolgih dneh igre sedaj končno lahko sprostil in proslavil svoj veliki dosežek.

Turnir #28: 2.500 $ Pot-Limit Omaha

Po dveh dneh igre v boju za naslov najboljšega ostaja le še 12 srečnežev, ki se bodo jutri udarili za zapestnico in 315.311 $ nagrade.

V najboljšem položaju pred zadnjim dejanjem sta Miguel Proulx in Patrick Hanoteau, ki bosta zadnji dan turnirja začela z veliko prednostjo pred zasledovalci. A če je šlo tema dvema igralcema danes zelo dobro, tega ne moremo reči za ase, kot so Adam Junglen, Chau Giang, Sandra Naujoks, Joshua Tieman in Bryce Yockey, ki so vsi izpadli danes.

Turnir #29: 10.000 $ Limit Hold'em World Championship

Kljub temu da se je na tem turnirju danes igralo praktično brez oddiha, pa do konca dneva vseeno še nismo dobili zasedbe finalne mize, saj je v poznih večernih urah še 13 igralcev skrbno spravljalo svoje žetone v vrečke in načrtovalo vojno taktiko za jutrišnji naskok na vrh.

Po dveh dneh igre je v najboljšem položaju za osvojitev zapestnice trenutno Kyle Ray, ki je zbral nekaj manj kot 650.000 žetonov, da pa njegova pot do naslova ne bo prelahka, bodo juti zagotovo poskrbeli Brock Parker, David Chiu Jameson Painter in Michael Mizrachi, ki so vsi prav tako še v igri za skupno zmago.

Turnir #30: 1.500 $ No Limit Hold'em

Za nekatere so tovrstni turnirji kar nekoliko prepoceni in tako ni nič čudnega, če že po nekaj minutah vidite celo četico igralcev, ki praznih rok zapuščajo prizorišče. Eden takih je bil tudi Jim Callopy, ki je že v eni od prvih iger po pravi stavni vojni zarinil s kraljicami, njegovo stavo pa je izenačil nasprotnik z A-K. Že flop je prinesel enega kralja in Callopy se je lahko poslovil še pred koncem prvega nivoja turnirja.

Carlosu Mortensenu, Neilu Channingu, Darryllu Fishu in Pietru DeKorverju je uspelo zdržati kar cel dan in se bodo tako za mize Turnirja #30 vrnili tudi jutri.


Turnir #31: 1.500 $ H.O.R.S.E.

Kar 548 od skupno 828 igralcev ni dočakalo konca današnjega dne, kljub temu da se jim je uspelo uvrstiti v naslednji dan turnirja, pa tudi preostalih 280 jutri ne čaka prav lahko delo, saj jih mora še 80 odpasti, preden bodo podeljene sploh prve nagrade na tem turnirju.

Med srečneži, ki jim je uspelo preživeti današnji pokol, pa so bili tudi Lex Veldhuis, Allen Kessler, Tom Dwan, Maria Ho, John Cernuto, Michale Binger in Pat Pezzin.

Kaj prihaja na spored jutri? Jutri se začenjata dva nova turnirja − Turnir #32: 5.000 $ No-Limit Hold'em Six Handed in Turnir #33: 2.500 $ Pot-Limit Hold'em/Omaha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.