Šport
25 ogledov

"Dober občutek, ko te dvigne Peter Prevc"

Planica 2016 Saša Despot
Tudi na drugi tekmi v Planici je zmagal Slovenec. A tokrat je Robert Kranjec ugnal Petra Prevca.
Robert Kranjec je v drugi seriji, po prvi je vodil,  poletel nekoliko manj kot Peter Prevc, zato je v dnu skakalnice napeto čakal na končni rezultat. "Na skakalnici mi je snemalec povedal, koliko je skočil Peter. Da je skočil 242 metrov. Nikoli ne sprašujem tega, da se ne obremenjujem s tem, a danes me je zanimalo. Rekel sem si, da tole bo pa težka. Potem gledaš tisto zeleno črto in poskušaš iti čez njo. Nisem vedel, ali sem jo preskočil ali nisem, zato sem spodaj tako napeto gledal. Na koncu sem bil zelo vesel, premagati Petra Prevca danes res ni lahko," je po svoji sedmi zmagi v svetovnem pokalu, šesti na letalnicah, dejal Kranjec.

Ta se je prebil na drugo mesto v skupnem seštevku poletov v tej sezoni. "Uspelo mi je priti na drugo mesto, zaostanek za mano pa ni velik. V nedeljo bo treba biti zelo zbran, za tekmo se bo potrebno dobro spočiti. Jutri imamo zjutraj še eno tekmo, potem pa bo treba oddelati še v nedeljo. Narediti dva dobra poleta in videli bomo, kam me bo to pripeljalo."

To je bila sicer Kranjčeva druga zmaga v Planici. "Vso kariero sem si želel zmagati v Planici. To mi je uspelo leta 2012, od takrat pa sem čakal na ta trenutek. Pero je tako močen, da ga res ni enostavno premagati, res se ti mora prav vse poklopiti. Čakal sem na pravi moment. Moraš imeti dober dan, moraš se dobro počutiti, veter ti mora biti naklonjen."

Planica 2016 | Avtor: Saša Despot Saša Despot
V zmago po drugem poletu ni bil prepričan, bolj je v njo verjel Prevc. "Pero dobiva dvajsetice, meni pa dajo 18.5. Zelo sem bil vesel in presenečen, da me je dvignil. Fajn. To je dober občutek. Sem se pa jaz tudi veselil njegovih rezultatov."

Ob izjavi za mednarodne medije se mu je pridružila tudi hčerka Pika. "Imel sem v živo intervju. Ja, nič. Ona se je predstavila. Tudi to je nekaj, da je veselje tudi znotraj družinskega kroga. Takšne trenutke si otrok zagotovo zapomni, sam se spomnim, ko sem prvič šel z očetom na skoke. To so lepi trenutki. Veselo je bilo, to mi največ pomeni. Zdaj že dojema reči. Ker smo doma, mi je fajn, da sta tu. Da bi bile pa celo leto zraven, mi ne bi ustrezalo, saj imaš tudi sam nek ritem. Hočem imeti nek mir, tu pa si vse skupaj vzameš nekoliko drugače."

Na ekipni tekmi bodo Slovenci znova merili visoko. "Norvežani so v poletih težko premagljivi. Jutri je ekipna tekma dopoldne, termika je in bomo videli. Moč jih je tudi premagati, a treba bo narediti osem dobrih poletov. Jaz bom vesel, če bomo tudi drugi ali tretji. To bi bilo odlično. Domača publika nam sicer daje dodatno energijo. Danes jih je bilo še več. Videl sem jih v ozadju, na zadnjem delu tribun. Bilo jih je več kot včeraj."
Planica 2016 | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Komentarjev 3
  • blueone 02:47 19.marec 2016.

    Bravo naši fantje, polepšali ste mi dan :-)

  • Papaja Popi 21:35 18.marec 2016.

    Kolikor zasluži Peter in ostali skakalci je še vedno premalo.

  • Avatar mike1968
    mike1968 20:22 18.marec 2016.

    Mediji bodo kmalu spet začeli medijski cirkus okoli zaslužka Petra Prevca http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/163901/medijska-evforija-o-zasluzkih-petra-prevca