Šport
21 ogledov

Dober obet pred velikim finalom

anna fenninger tina maze EPA
Slovenska alpska smučarka Tina Maze je na prvem treningu smuka na finalu svetovnega pokala v Meribelu osvojila četrto mesto in prehitela Anno Fenninger.

Tina Maze je za najhitrejšo smučarko, Američanko Lindsey Vonn, zaostala 81 stotnik sekunde. Druga je bila še ena Američanka Alice McKennis, tretja pa Švicarka Lara Gut. Ilka Štuhec je bila 20. od 21 tekmovalk, zaostala je 3,29 sekunde. Vodilna smučarka v skupnem seštevku svetovnega pokala Anna Fenninger je dosegla šesti čas in za slovensko šampionko zaostala 27 stotink, kar je dober obet pred sredino preizkušnjo v kraljevski disciplini.

Tekmovanja v Meribelu se bodo sicer z moškim in ženskim smukom začela v sredo. Mazejeva je v skupnem seštevku pokala trenutno druga, za Fenningerjevo zaostaja za 30 točk. V smukaški razvrstitvi je Slovenka tretja, vodi pa Vonnova s 96 točkami pred Mazejevo.

Francoski Meribel do od 18. do 22. marca gostil finale svetovnega pokala v moški in ženski konkurenci. V sredo bo na sporedu smuk, dan zatem pa še superveleslalom. V soboto se bodo moški pomerili na veleslalomu, dekleta pa na slalomu, zadnji dan sezone pa bo slika ravno obratna, saj bo na sporedu ženski veleslalom in moški slalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.