Šport
1 ogledov

Dober žreb za Slovenke

pri_hercogKlepacSrebotnik_bam_180708 Žurnal24 main
Slovenska ženska teniška reprezentanca se bo v kvalifikacijah za svetovno skupino pokala Fed merila z ekipo Japonske. Dvoboj bo v Portorožu 24. in 25. aprila.

Sloveniji se je tako izpolnila tiha želja po igranju na domačem terenu, hkrati pa ji je žreb prinesel tudi enega od ugodnejših tekmecev med štirimi postavljenimi reprezentancami.

Reprezentanca Japonske se je v kvalifikacije za svetovno skupino uvrstila prek azijsko-oceanske skupine, iz katere je za razliko od evroafriške skupine, v kateri so prejšnji teden nastopale Slovenke, v višji rang napredovala le prvouvrščena ekipa.

Prva igralka Japonske je 40-letna Kimiko Date Krumm, 62. igralka s svetovne računalniške lestvice, med prvih sto na svetu je tudi Ajumi Morita (91.), Jurika Semu zaseda 146. mesto, Rika Fujiwara, četrta igralka Japonske prejšnji teden, pa je na lestvici WTA na 205. mestu.

Kapetan Slovenije Iztok Božič ni skrival zadovoljstva nad žrebom. "Zelo sem zadovoljen, saj bomo igrali na naši najbolj priljubljeni podlagi pesku. Prepričan sem, da bo Japonska prišla v Portorož z najmočnejšo postavo, se pravi vključno z izkušeno Kimiko Date Krumm, ki se je po letu premora vrnila v vrhunski tenis in v zadnje pol leta dosegla nekaj odmevnih rezultatov. Upam, da nas bo konec aprila spodbujalo čim več gledalcev, saj imamo perspektivno ekipo, ki po mojem lahko upravičeno pričakuje uvrstitev v svetovno skupino," je povedal Iztok Božič.

Če ne bo poškodb, bodo Slovenijo v Portorožu zastopale iste igralke kot prejšnji teden na Portugalskem. Se pravi, Polona Hercog, Katarina Srebotnik, Maša Zec Peškirič in Andreja Klepač.

Zanimivo, da bodo v kvalifikacijah za svetovno skupino vse štiri postavljene reprezentance igrale v gosteh (Poljska – Španija, Kanada – Argentina, Švedska – Kitajska), v dvobojih za obstanek v svetovni skupini pa bodo nosilke gostiteljice (Belgija – Estonija, Ukrajina – Avstralija, Nemčija – Francija, Srbija – Slovaška).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.