Šport
48 ogledov

"Dobil sem ponudbe z velikimi vsotami"

Žurnal24 je to sredo obiskal Blaž Kavčič. Vi ste klepetali z njim. (Foto: Benjam Benjamin Kovač
Najboljši slovenski tenisač Blaž Kavčič je bil gost v Žurnalovi klepetalnici. Pogovor je nanesel tudi na stave in podkupnine: "Dobil sem že ponudbe z velikimi vsotami denarja ..." je priznal Blaž.

Blaž Kavčič in Grega Žemlja sta prejšnji teden z uvrstitvijo v drugo kolo OP Francije poskrbela za najboljša slovenska dosežka na grand slamih. Kavčič je mučil favoriziranega Andyja Roddicka in klonil šele s 6:3, 5:7, 6:4, 6:2. Teden dni kasneje je Kavčič obiskal Žurnal24 in v novi Žurnalovi klepetalnici klepetal z vami, dragi bralci. Spraševali ste ga o dvoboju z Roddickom, o oboževalkah, bližajočem se Wimbledonu, podkupninah ... Tukaj so vaša vprašanja in Blaževi odgovori (klepetali smo bolj po domače in zato opravičilo za kak pogovorni izraz, manjkajoče vejice, strešice ...).

Miha: Blaž, kakšni so občutki po končanem turnirju ... kjer si odigral tudi zase tako presenetljivo ...
Blaž Kavčič: Lahko rečem, da me ni presenetilo, kako dobro sem igral. Zmeraj sem se pred veliko ljudmi počutil dobro in igral dobro. Probal sem se skoncentrirati samo na sebe in svojo igro in čim manj gledati okrog. Mislim, da mi je zato uspelo igrati tako dobro ...

Mirko: Blaž, zdravo. Zanima me, kako je igrati proti asu, kakršen je Roddick? Si imel kakšen kamen v želodcu ali je pumpal adrenalin na 500 %?
Blaž Kavčič: Imel sem malo treme, ko sem hodil po hodniku, ki pelje na areno. Razmišljal sem, ali mu bom lahko dostojen nasprotnik, in bil sem malo v dvomu. Ko pa sva začela udarjati žogo na ogrevanju, sem se počutil odlično in bil pripravljen... Igrati pa je težko. Stalno si pod pritiskom ...

novak: Kaj sta si po koncu dvoboja povedala z Roddickom? Le vljudnostno?
Blaž Kavčič: Jaz sem mu rekel, da je bila velika čast tekmovati z njim in da mu želim vso srečo. On pa meni, da sem igral res dobro in da bom še dober igralec. Zaželel mi je tudi srečo za naprej.

Dirkač: Blaž, čestitke za uspeh. Imel sem občutek, da si na pesku v igri boljši od Roddicka. Ali kljub porazu tudi ti meniš tako?
Blaž Kavčič: Mislim, da sem bil na zadnji črti boljši nasprotnik in mislim, da se v tem delu igre lahko kosam še s kakšnim boljšim igralcem. Je pa bil Roddick boljši pri servisu in pri krajših točkah ... Tukaj sem izgubil dvoboj.

Nena: Živjo. Sedaj so te okronali za najboljšega slo. tenisača. Kakšni so občutki? Se ti je kdaj sanjalo, da boš tako uspešen?
Blaž Kavčič: Zmeraj sem imel velike ambicije in želje. Nisem še dosegel cilja, ki sem si ga zastavil in katerega sem sposoben. Do takrat, dokler mi to ne bo uspelo, bom trdo treniral in se ne bom zadovoljil s trenutnim stanjem na lestvici. Predvsem si želim biti med najboljšimi igralci na svetu in ne samo v Sloveniji.

Janez  G.: Blaž, živjo! Najpej vse čestitke ... Kakšen je bil Roddick v garderobi ob prekinitvi?
Blaž Kavčič: hahaha bil je zelo živcen. Torbo je vrgel v kot in se držal za glavo. Njegov trener mu je 30 min dajal napotke, on pa mu je odgovarjal nazaj. Takrat sem začutil, da sem blizu ...

novak: Ali v današnjem tenisu še drži rek, ki ga je pred 25 leti izrekel Ivan Lendl, da je tenis 90 % dela in garanja na treningu in 10 % naravnega talenta?
Blaž Kavčič: Ja, mislim, da samo s talentom težko prideš v sam svetovni vrh. Nekdo lahko tudi z malo manj dela pride zelo visoko, ampak je to minimalno 4h treninga na dan. Za sam vrh pa je potrebno imeti tudi talent.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
REPA: BLAŽ čAO REPA TUKI!! BRAVO ZA SUPER REZULTAT, AMPAK PA VEM, DA SI GA SPOSOBN DOBIT, čE BI IGRALA NA LJUBLJANI BI GA DUBU SIGURN
Blaž Kavčič: hehehehe ga bom drugič povabil na Ljubljano pa da vidimo kako bo...:) Imel pa bom problem, ker ne bom mogel vračati servisov 4 m za crto, ker ni toliko prostora ...

Miha: Zdi se mi, da je ravno za Slovence tako, da pod vplivom publike popustijo, imaš kakšen recept za tako pozitivno samozavestnost?
Blaž Kavčič: Težko bi rekel, da imam kakšen recept za to. Zmeraj me je občinstvo motiviralo in več ga je bilo, boljše mi je bilo. Mislim, da je to nekako prirojeno ...

Nena: imaš sedaj več oboževalk?
Blaž Kavčič: Imam jih več, kot sem jih imel prej, sigurno, ampak še zdaleč ne, da bi jih bilo preveč ...:) Zadnje čase dobivam čudna sporočilca iz drugih koncev sveta.

novak: Kateri igralec je bil tvoj vzornik v mladosti in kateri je danes?
Blaž Kavčič: V mladosti je bil Sampras. Zdaj pa je vsekakor Nadal.

Ameba: Živjo, ameba tuki. Blaž, ti si meni čisti car. Zanima me, kako kaj punce palijo na vrhunske tenisače? :))
Blaž Kavčič: Ja, to bi pa ti bolj vedela kot jaz. Odvisno na koga. ;)

Nena: da se vrnem nazaj na oboževalke ... kaj pa je pisalo v sporočilcih?;)
Blaž Kavčič: Punca je napisala, da me ona in njena punca vabita na obisk ... hahaha. Pa ne morem zdaj kar vse povedat.

Nena: in kaj si jima odgovoril? :)
Miha: in si se odzval na povabilo?
Blaž Kavčič: Ja, se nisem ...;) Ne vem, če je to pametna ideja pred Wimbledonom ...:)

Dobil sem že ponudbe z velikimi vsotami denarja ... Ko se enkrat zapleteš v take stvari, ni poti nazaj, in sam se bom tega izogibal.
Blaž Kavčič o stavah in podkupninah
Dirkač: Kje se boste pripravljali za nastop v Wimbledonu?
Blaž Kavčič: V soboto odpotujem v London. Igral bom na ATP turnirju na travi.

Carvalho: Blaž, mene zanima, kaj je bilo lani po Davis cupu v Latviji? Ste se tam res nekaj zastrupili s hrano?
Blaž Kavčič: Cela ekipa se je zastrupila. Tudi novinar, ki je bil z nami. Samo Grega je bil ok, ampak on ima zgleda bolj odporen želodec. Težko pa rečem, da so nas zastrupili oni.

Niki Lauda: Zdravo, Blaž! A lahko mal več poveš, kako se začne kariera profesionalnega tenisača, kdaj si začel trenirat, koliko ur tedensko ... pa koliko stane tak šport tko na začetku, ko morajo vse verjetno financirat starši?
Blaž Kavčič: Jaz sem začel ze, ko sem bil zelo mlad. Tenis žogica me je spremljala povsod in tako se je začelo. Želel sem trenirati vse več in z dobrimi rezultati se je vse samo še stopnjevalo. Začel sem na mini tenisu in z raznimi igricami. Zdaj treniram tudi do 7h na dan. Na začetku ni tako drago, ko pa želis imeti svojega trenerja itd., se stroški drastično dvignejo. Imel sem to srečo, da sta me starša zmeraj podpirala finančno.

jeks: a greš vna queens
Blaž Kavčič: Ja, na Queens grem.

Marko V.: Blaž, čestitke! Očitno je, da si zmožen s tvojo igro uvrstitve med top 30. Vendar bi za to moral izboljšati servis. Imaš kakšne namene z izboljšanjem servisa v prihodnosti?
Blaž Kavčič: hmmm. Jaz na servisu delam zelo veliko in preserviram veliko več kot drugi igralci. Sigurno bo moj servis postal boljši in ko se bo to zgodilo, bom sodil med top 30 igralcev na svetu.

Miha: Se ob toliko preigranih igrah in treningih še nisi nikoli vprašal, ali je to še vedno stvar, pri kateri 100% uživam in želim furat še naprej?
Blaž Kavčič: Tega se nisem vprašal, ker je meni to nekaj najlepšega, da lahko igram tenis. Občutki, ko stopiš na stadion in ti 9000 ljudi ploska, so vredni vsake urice, ki sem jo pregaral na igrišču ... Šele zdaj razumem, zakaj ima Roger Federer še kar motivacijo ...

Dejinho: Kaj misliš,glede Robina Soderlinga? Proti Federerju me je šokiral s svojimi granatami, misliš,da lahko osvoji Rolan Gaross?
Blaž Kavčič: Soderling je zelo nevaren igralec in lahko ob dobrem dnevu premaga vsakega. Problem pa je, da ni konstanten. Mislim, da bo težko zmagal. Sploh pa, ker je Nadal še v žrebu.:)

Dirkač: Meniš, da lahk Soderling premaga Nadala?
Blaž Kavčič: Ja, lahko ga premaga. Saj ga je že lani in prav on je bil tisti, ki je pokazal način, kako Nadala premagati na pesku. Je pa velika razlika, če bosta letos igrala v finalu. Nadal je tukaj slavil že velikokrat in ima več izkušenj.

jeks: pa še to. kako ti je lahko nadal ljubši od federerja, ki po občutku na igrišču veliko bolj spominja na samprasa. hvala za odg.
Blaž Kavčič: Res je. Zato, ker sta moja in Nadalova igra in karakter bolj podobna.

REPA: EJ BLAŽ KOLK čASA STA PA DELALA Z LENARJEM?
Blaž Kavčič: Malo več kot eno leto. Delala sva zelo veliko in kvalitetno. Največje zasluge za mojo prikazano igro na Roland Garossu ima prav on.

Dejinho: Kater je tvoj najboljši udarec v sami igri in kje imaš še največ rezerve (polek serve :D )?
Blaž Kavčič: Vse se vrti okrog servisa ...:) Ko bo servis boljši, bom dobil nazaj več žog, ki jih bom lahko zaključil, in takrat bom bolj nevaren ...

Zip: Kakšno je tvoje mnenje o talentu in svojeglavosti Ernestsa Gulbisač
Blaž Kavčič: On je zelo zanimiv igralec. Za zajtrk naj bi pojedel celo Nuttelo kar z žlico in vsak večer naj bi si pred spanjem privoščil kakšen kozarček vodke.:) On je unikat. To je res neverjetno ... 

Janez G.: "Blaž, slišal sem, da je na Eurosportu teniška legenda Mats Wilander, po tekmi z Roddickom dejal : "There is a new kid on the block! You will hear more about this guy." Ti dajo takšni komentarji strokovnjakov še dodaten zagonč?"
Blaž Kavčič: Sigurno je to eno priznanje, ki ga dobi igralec. Njegovo mnenje je zelo cenjeno in mislim, da on ve kaj govori. To mi daje tudi motivacijo za nadaljno delo.

Janez  G.: Blaž, kako da si se odločil pisati Twitter? Lahko pričakujemo da se boš redno javljal?
Blaž Kavčič: Veliko se bom javljal preko Twitterja. Pisal pa bom tudi blog, da boste lahko izvedeli kaj vec.

Dejinho: Si se že srečal s športnimi stavami oz. so ble kake ponude ,da zgubiš kako tekmo za lepo vsoto denarja?
Blaž Kavčič: Ja tega je v tenisu veliko. Dobil sem ze ponudbe z velikimi vsotami denarja... Ko se enkrat zapletes v take stvari ni poti nazaj in sam se bom tega izogibal. Veliko vec lahko zasluzis z dobro igro kot pa stavami.

Miha P.: Blaž kakšni so tvoji cilji za Wimbledon?
Blaž Kavčič: Veliko je odvisno od zreba. Na travi lahko igram zelo dobro. Rad bi igral v tretjem krogu.

Nena: kateri turnir si pa najbolj želiš osvojiti?
Blaž Kavčič: Roland Gaross.

Dejinho: Ti "sveta trava" bolj odgovarja od peska? In ,kako je sploh igrati na travi?
Blaž Kavčič: Igra je cisto drugacna. Zoga skace veliko nizje in bolj zdrsne. Je pa trava vsako leto bolj pocasna saj zelijo organizatorji igro narediti bolj zanimivo za gledalce. Tudi gibati se je zelo tezo. Brez posebnih superc, ki imajo na podplati bunkice je skoraj nemogoce igrati.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Carvalho: ej Blaž, kje si lahko ogledamo tvojo opravo za Wimbledon (ali boš že v Queen's clubu nastopil v belem)?
Blaž Kavčič: Ja vse mora biti belo. Na moji spletni strani bom objavil fotografijo z novo opremo..

jeks: zdej se je verjetno začel delat tudi finančni profit. že prihajajo ponudbe novih sponzorjev. bi za dober denar morda menjal tudi opremo, lopar, čevlje ....
Blaž Kavčič: Pogodbe, ki jih imam podpisane z Babolatom in Lottom veljajo do konca 2011 in se jih ne da zamenjati. Profita se ne delam saj imam na mesec pribljizno 8000eurou stroskov. Je pa bil denar, ki sem ga zasluzil na RG dobrodosel. Za enkrat imam samo enega vecjega sponzorja.

Dejinho: Si tekom kariere zlomil že veliko loparjev?
Blaž Kavčič: Sem igralec, ki ne mece loparjev. Pride pa enkrat na leto sigurno cas, ko se zlomi kaksen lopar. Letos sem to ze izkoristil saj sem zlomil kar dva...

Ano Ivanović. Skupaj smo igrali pri mladincih in ze takrat mi je bila všeš. Je zelo komunikativna in skos je nasmejana.
Blaž Kavčič o tenisačici, ki bo ji povabil na zmenek
Nena: Blaž,nekaj tenisačic je prav luštnih. Katero bi pa ti kam povabil? A sploh smeš koga povabiti?
Blaž Kavčič: Ano Ivanović. Skupaj smo igrali pri mladincih in ze takrat mi je bila všeš. Je zelo komunikativna in skos je nasmejana.

Nena: je tenis sedaj igra moči ali spretnosti? pri sestrah williams se zdi da moči ...
Blaž Kavčič: Zenski tenis je nekaj cisto drugega. Pri moskih pa moras imeti vse. Ce si samo mocen in pocasen nimas tam kaj iskati.

jeks: kaj pa dvojice. razmišljaš kej v tej smeri. govorim o igri dvojic seveda
Blaž Kavčič: Moj ranking v dvojicah ni dober in zato v vecje turnirje ne pridem. Vcasih je boljse, da se skoncentriras samo na igro posameznikov in tam das svojih 100%.

Dejinho: Koliko potenciala se skriva v SLovenskem tenisuč Misliš,da rabimo nekoga,ki bo prebil led in bo potem vsem steklo(podobno kot Djokovič v Srbiji)?
Blaž Kavčič: Ja mislim, da je to potrebno in da smo na dobri poti. Potrebno je pokazati, da to ni nic takega in dsa se s trdim delom tudi v Sloveniji lahko naredi dobrega igralca.

Willson: Kaj meniš o Katarini, se lahko vrne v topl 20?
Blaž Kavčič: Gledal sem jo v Roland Garossu in pred njo je zelo veliko dela, ce se zeli vrniti tja kjer je bila. Sigurno ima kvaliteto. Je pa potrbno nazaj pridobiti samozaves in obcutek, ki ga potrebujes za zmagovanje tekem.

Zip: ALi boš spremljal nogometno SP?
Blaž Kavčič: Bom spremljal. Navijal bom za nase. GO SLOVENIJA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.