Šport
20 ogledov

Dobili novega milijonarja

Gregory Brooks se je takole nasmejan fotografskemu objektivu nastavljal s šopom Žurnal24 main
Gregory Brooks se je z zmago na turnirju WPT L.A. Poker Classic vpisal na listo WPT prvakov, domov pa odhaja bogatejši za kar 1.654.120 ameriških dolarjev.

Ko se je začela finalna miza letošnjega Glavnega turnirja WPT L.A. Poker Classic, sta bila v igri za še en WPT naslov 2 igralca - Carlos Mortensen in Vivek Rajkumar. Mortensen se je potegoval že za svoj 4. WPT naslov, medtem ko je Rajkumar ciljal na svojega drugega, a na koncu sta oba ostala praznih rok, saj je vso konkurenco tokrat ugnal Gregory Brooks.

Za naslov prvaka sta pomerila Vivek Rajkumar (6 milijonov žetonov) in Greg Brooks (14,45 milijona žetonov), zahvaljujoč veliki začetni prednosti in spretni igri, pa je Brooks za pot do svojega cilja, potreboval le nekaj več kot 30 iger.

Do končne odločitve je prišlo v igri, ki jo je z višanjem na 325.000 žetonov odprl Brooks, Rajkumar pa je njegovo stavo samo izenačil in si tako nekoliko ceneje ogledal flop. Rajkumar, ki je sicer tudi član Full Tiltove ekipe, se je tu svoji stavi najprej odpovedal, nato pa na Brooksovo v višini 400.000 žetonov, odgovoril s svojim all-inom. Greg se ni obotavljal in je nemudoma izenačil njegovo stavo, Rajkumar, čigar turnirsko življenje je bilo na kocki, pa je nujno potreboval nekaj pomoči, če je še želel upati na svoj drugi WPT naslov. A kot že tolikokrat ta večer, pomoči ni bilo, saj sta obe zadnji skupni karti povsem zgrešili Indijca, ki se je tako pač moral sprijazniti z osvojenim 2. mestom in 908.730 dolarji »tolažilne« nagrade.

Gregory Brooks je na ta način prišel do svojega prvega WPT in sploh prvega večjega naslov, katerega so pospremili tudi denarna nagrada v višini 1.654.120$, lična trofeja ter zlata WPT zapestnica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.