Šport
7 ogledov

Dobili tri in odgovorili s šestimi

cam ward carolina hurricanes EPA
Hokejisti Caroline so na tekmi z Edmontonom zaostajali že z 0:3, nato pa s šestimi goli uprizorili popoln preobrat. Gostje so v zadnji tretjini zabili še četrti gol, ki so ga domači kaznovali pred poslednjim piskom za končnih 7:4.

Na šestih tekmah severnoameriške hokejske lige NHL, ki so bile na sporedu v noči na ponedeljek, so ljubitelji tega športa v povprečju videli precej golov. Največ, kar 11, na dvoboju med Edmontonom in Carolino, ki je slavila s 7:4, najmanj, samo enega, pa na tekmi med newyorškimi rangerji in Chicagom, ki jo je odločil podaljšek.

V Chicagu gledalci v 60 minutah niso videli nobenega zadetka, potem pa enega že po 30 sekundah podaljška - a ne v tisti mreži, kjer bi si ga želeli. Derick Brassard je z zadetkom odločil tekmo v korist Newyorčanov in obenem prekinil svoj 14 tekem dolg niz brez gola. Vratar Cam Talbot je z 29 obrambami petič v sezoni ostal nepremagan.

Hurikan odpihnil Naftarje

Precej več akcije v golih in tudi veselja na tribunah je bilo na tekmi v Raleighu. Gledalci so videli kar 11 zadetkov, popoln preobrat in zmago svoje ekipe. Domači so še v 28. minuti po drugem golu Ryana Nugent-Hopkinsa zaostajali z 0:3, toda Aleksander Semin je začel preobrat Caroline s šestimi zaporednimi goli, dokončal pa ga je Elias Lindholm, ki je dvoboj končal s tremi zadetki. V 47. minuti je bilo tako 6:3, gostom pa ni pomagal niti tretji gol Nugent-Hopkinsa, ki je samo kozmetično popravil poraz.

Calgary nadokndail štiri, a ostal praznih rok

Podobno zapravljanje vodstva so si privoščili hokejisti Ottawe, a zanje preobrat ni bil točkovno usoden. V kanadskem obračunu s Calgaryjem so vodili že s 4:0 v 28. minuti in bržčas že razmišljali o novih točkah. Toda tekmeci so se začeli vračati, prednost se je topila, dokončno pa jo je stopil Kris Russel z zadetkom v 57. minuti. Po podaljšku brez golov pa so domači vendarle dokončali delo iz prve polovice tekme, odločilni kazenski strel za zmago je zadel Erik Karlsson.

Bostonu je razliko in zmago proti Detroitu prinesel Daniel Paille, ki je zadel dvakrat v drugi tretjini, enega od golov je prispeval v trenutkih, ko je imela njegova ekipa na ledu igralca manj.

V Minnesoti so gostje iz Denverja po 42 minutah vodili s 3:0, domači so se jim še približali na 2:3 za zadetkom Thomasa Vaneka 20 sekund pred koncem, za popoln preobrat pa je zmanjkalo časa.

Slovenski zvezdnik v NHL Anže Kopitar ima dva dni prosto, saj njegov Los Angeles naslednja tekma čaka šele v noči na sredo, ko bo gostoval v Denverju.

Liga NHL, izidi:

Carolina Hurricanes : Edmonton Oilers 7:4
New Jersey Devils : Philadelphia Flyers 5:2
Minnesota Wild : Colorado Avalanche 2:3
Ottawa Senators : Calgary Flames 5:4**
Boston Bruins : Detroit Red Wings 5:3
Chicago Blackhawks : New York Rangers 0:1*

* - podaljšek
** - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.