Šport
22 ogledov

Dobre novice za Full Tilt

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Četrtino bančnih računov strani Full Tilt Poker, ki jih je 15. aprila zamrznila ameriška vlada, so ponovno sprostili. Podjetje kljub temu še ne more začeti z izplačili.

Tudi drugima dvema poker sobama, PokerStars.com in UB.com, so zamrznili račune, vendar se zdi, da je večina računov, ki se jih je lotilo tožilstvo v New Yorku, pripadala Full Tiltu. Vsa podjetja so bila obtožena pranja denarja in bančne prevare. Vrhovni tožilec v ZDA Eric Holder je povedal, da so obtožbe posledica pretoka ogromne količine denarja skozi ameriški bančni sistem, ki ga ni bilo mogoče primerno knjižiti. Skupaj so zasegli skoraj 150 milijonov dolarjev.

Predstavnik Full Tilta je povedal, da sredstva še ne bodo vrnjena strankam. Od treh obtoženih strani je do zdaj samo PokerStars izplačal svoje stranke v ZDA.

Ustanovitelj Full Tilt Pokra Raymond Bitar, eden od obtoženih, se medtem menda trudi zbrati 150 milijonov pri investitorjih izven trga finančnih storitev, zato da bi lahko vrnil denar igralcem iz ZDA. Podjetje je investitorje prosilo za denar, v zameno pa ponudilo lastniški delež, pravi stran eGaming Review. Aktivno pa pri Full Tiltu sodelujejo tudi z zveznimi tožilci.

Na eGaming Review so zapisali, da je vir pri Full Tiltu povedal, da do nedavne sprostitve računov izplačila sploh niso bila mogoča.

Tudi to, da je bil sproščen račun pri irski banki, pa menda še ni dovolj, da bi se takoj začela izplačila oškodovanim ameriškim igralcem. Razlogov, pravijo, je več, med njimi 60 milijonov, ki so pridržani kot nekakšna rezerva v primeru Bradleyja Franzena, enega od obtoženih, drugi je, da so nekatere bančne račune, ki niso bili zamrznjeni zaradi strahu pred ameriško vlado, zamrznili prostovoljno, tretji pa nadaljnja pogajanja z južnim okrajem newyorškega tožilstva.

Dogajanja ni prav lahko razumeti, uradne izjave s strani Full Tilta pa še ni bilo. Očitno pa se jim zdi, da imajo še vedno dovolj razlogov, zakaj se izplačil kljub sprostitvi dela računov ni za veseliti prehitro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.