Šport
87 ogledov

Dobrodelen konec kariere

Tomaž Razingar portreti slovenskih olimpijcev Soči 2014 Saša Despot
Naslednji teden bo tudi uradno konec bogate športne kariere slovenskega hokejista Tomaža Razingarja.

Igralec, ki je enega od vrhuncev doživel na olimpijskih igrah v Sočiju, kjer je kot kapetan vodil izbrano vrsto Slovenije, bo drsalke dokončno odložil v kot po tekmi na Bledu v soboto, 16. julija. Ta tekma in celotno dogajanje, z uvodno tekmo novinarjev ter spremljevalnim programom, tudi večernim koncertom pred dvorano, pa ima tudi močan dobrodelen pridih.

"Imam privilegij, da lahko še malo naskrivaj potreniram pred svojo zadnjo tekmo. Da se bom izkazal, ker je seveda zadnja. Sem pa tudi vesel, da smo za ta formalni konec športne poti našli partnerja, za katerega bomo skušali zbrati čim več sredstev," je na današnji predstavitvi dogajanja 16. julija na Bledu dejal Tomaž Razingar.

Dobrodelnost je rdeča nit njegove zadnje tekme. Vse je v znamenju devetice, ki je Razo spremljala vso kariero: vstopnice so na voljo po simboličnih devet evrov, izkupiček pa bo šel Splošni bolnišnici Jesenice za obnovo porodniškega oddelka. Poleg izkupička od vstopnic pa si Razingar in njegovi prijatelji obetajo še nekaj sredstev, saj bodo njihovi dresi na voljo na dobrodelni dražbi. Na današnji novinarski konferenci na Bledu so tudi razkrili prvi peterki, ki bosta zadrsali na led na tekmi.

Nekdanji selektor na klopi

"Glavni trener belih, ki bodo predstavljali ekipo Slovenije, bo Matjaž Kopitar, s katerim sva dolgo sodelovala v reprezentanci. V ekipi rdečih, ekipi Jesenic in Gorenjske, bo trener Franci Žbontar, ki mi je pri 16 letih prvi ponudil priložnost v članski ekipi. Sestavili bomo štiri popolne peterke, pride veliko reprezentantov, razen tistih, ki so že morali v tujino. A večina pride, na ledu bo vse, kar je bilo v zadnjih letih moč videti v Sloveniji," je "rdeči devet" opisal kadrovsko sestavo ekip na poslovilni tekmi.

V imenu splošne bolnišnice Jesenice se je Razignarju zahvalil direktor Janez Poklukar. "Hvala za to dobrodelno akcijo, ki bo potekala ob Tomaževi poslovilni tekmi. V stanju, v kakršnem je ne le bolnišnica, ampak zdravstvo nasploh, le s težavo zagotavljamo sredstva za posodabljanje infrastrukture. Prenovili bomo ambulanto za obravnavo porodnic, prenovili bomo sobo za nego novorojencev, istočasno pa naredili prostor, kjer bodo lahko nastanjeni družinski člani. Za to bodo šla sredstva in še enkrat hvala," je akcijo pospremil Pokulkar, ki je nato predstavil dres rdeče ekipe, medtem ko je glavni akter Razingar predstavil belega, v katerem bo tudi sam igral.

V prvi peterki Razingarjeve ekipe so ob njem še vratar Klemen Mohorič, Klemen Pretnar, Anže Kopitar, Boris Vukčevič in Bojan Zajc, v začetni peterki rdečih pa vratar Robert Kristan, Ivo Jan, Nik Zupančič, Gregor Polončič, Aleš Kranjc in Drago Mlinarec.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.