Šport
19 ogledov

Dobrodelna tudi Damon in Affleck

Ben Affleck in Matt Damon sta izvrstna igralca pokra. (Foto: Flynet Pictures) Žurnal24 main
V zadnjih letih je dobrodelni turnir Ante Up For Africa postal že prava stalnica na sporedu prvenstva WSOP in zakaj tudi ne bi, ko pa gre za turnir, na katerem se zbira denar za pomoč revnim v Afriki.

Na dobrodelnem turnirju s prijavnino 5.000$, ki ga vsako leto organizirata Annie Duke in Don Chealde, kot po pravilu vedno nastopita tudi ameriška zvezdnika Matt Damon in Ben Affleck, tudi letos pa naj ne bi bilo prav nič drugače, saj sta igralca že potrdila svoje sodelovanje na turnirju.

Dejstvo, da sta se tako hitro odzvala na njeno povabilo, pa je v dobro voljo spravilo tudi Annie Duke, ki ve, da bo njuna prisotnost le še povečala zanimanje za ta turnir: “Zelo smo veseli, ker sta Matt in Ben že potrdila, da bosta tudi letos sodelovala na našem že četrtem vsakoletnem turnirju WSOP Ante Up For Africa. Od drugih pomembnih članov naše skupnosti in sveta zabave pa potrditev še čakamo, a smo prepričani, da bo tudi letos poleti na našem turnirju nastopilo veliko ljudi, ki bodo pripravljeni žrtvovati nekaj svojega časa, denarja in energije ter nam bodo tako pomagali, da opozorimo na probleme, s katerimi se vsak dan srečujejo v Afriki.

Čeprav sta Damon in Affleck skorajda že pravi legendi v poker skupnosti, Matt zaradi tega, ker je odigral glavno vlogo v znamenitem filmu Rounders, Ben pa se je nekaj časa celo poigraval z mislijo, da bi postal profesionalni pokeraš, a ga tudi zmaga na WPT turnirju leta 2004 ni premamila do te mere, da bi zapustil svet filma, ju letos poleti ne čaka prav lahko delo na turnirju Ante Up for Africa. Tudi letos bodo namreč na turnirju nastopili številni znani profesionalni pokeraši, izmed katerih so svoj nastop na turnirju že potrdili Jennifer Harman, Barry Greenstein, Annie Duke ter Howard Lederer.

Kljub dejstvu, da vsi, ki na turnirju sodelujejo, pravijo, da je na prvem mestu dobrodelnost, pa vseeno ne gre prezreti dejstva, da se nato prav vsi, ko se igra začne, borijo do zadnjih atomov moči, samo da bi ugnali svoje nasprotnike.
A tekmovalnost tudi na takem turnirju pride še kako prav, saj ne le, da vsi nastopajoči vedno zberejo veliko sredstev, ki nato romajo na račune številnih humanitarnih organizacij, le-te pa nato na različne načine pomagajo tistim v Afriki, ki so pomoči najbolj potrebni, temveč tisti zvezdniki, ki se na turnirju najbolj izkažejo, navadno dobijo tudi zelo lepe nagrade.

V treh letih organiziranja dobrodelnih turnirjev Ante Up For Africa je bilo na ta način zbranih že več kot tri milijone dolarjev, ki so bili nato namenjeni organizacijam, kot je Enough Project, ki si prizadeva, da bi preprečila genocidne poboje in druge kršitve človekovih pravic na črni celini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.