Šport
32 ogledov

Dobrodelni slovenski nogometaši

Matjaž Kek in njegovi izbranci so v sredo opravljali sponzorske obveznosti. (Fot
1/21
www.alesfevzer.com
Slovenska nogometna reprezentanca je v okrnjeni zasedbi v torek začela priprave na svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki. Danes pa igralci poleg treninga opravljajo tudi številne sponzorske obveznosti.

Med drugim so se selektor Matjaž Kek, Milivoje Novaković in Tim Matavž udeležili odprtja razstave na sedežu Hypo Group Alpe Adria.

Organizator Hypo Group je na dobrodelni razstavi predstavil podpisane fotografije slovenske reprezentance. Na dražbi bo 20 fotografij, izklicna cena za vsako pa je 100 evrov. Izkupiček te razstave bo namenjen otrokom iz socialno ogroženih družin, ki bodo lahko odšli na nogometni tabor v Kranjski Gori.

"Lepo bi bilo, da zberemo čim več. Reprezentanca je ustvarila nekaj posebnega. Tudi takšne akcije so nekaj posebnega, še zlasti, ko pomagamo otrokom. V čast mora biti vsakemu, da je del tega. Sicer pa je teh dobrodelnih akcij v Sloveniji še premalo in upam, da jih bo še več," pravi izkušeni slovenski reprezentant Novaković.

Napadalec Kölna je dodal, da ima s takšnimi akcijami veliko izkušenj. "V Nemčiji se velikokrat udeležujemo teh dobrodelnih aktivnosti, pomagamo tudi reševati življenja, omenim naj samo, da smo pomagali bolnikom z levkemijo. Sam imam srečo, da imam, kar imam. Veliko pa je takih, ki potrebujejo pomoč in njim je treba pomagati," pravi Novaković.

Tudi selektor slovenske izbrane vrste Kek se pridružuje Novakovićevim besedam in pravi: "V veliko čast nam je, da bodo te fotografije služile tako plemenitemu namenu."

Sicer pa se je ista zasedba članov reprezentance po odprtju razstave odpravila še v Mobitelov center v City parku, na Rudniku so v Supernovi naključnim obiskovalcem nagrade delili Zlatko Dedić, Andraž Kirm in Mišo Brečko, nekdanja nogometaša Celja Robert Koren in Nejc Pečnik pa sta se v Celju skupaj z obiskovalci posladkala z brezplačnimi sladoledi in izžrebala prvega potnika v JAR ter dobitnike majic GOOL.

V znamenju sponzorskih obveznosti pa je bilo tudi v Mariboru, kjer so Mirnes Šišić, Suad Fileković in Matej Mavrič Rožič delili majice I Feel South Africa in žoge ter podpisovali koledarje in kartice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.