Šport
59 ogledov

Docić bronast na Irskem

Aleksander Docić KBZS
Aleksander Docić je na drugem delu svetovnega prvenstva (WAKO) na Irskem v kickboksu v semi in full contactu ter glasbenih formah v kategoriji semi contact (do 79 kilogramov) osvojil bronasto kolajno. Naša ekipa si želi še več.

Aleksander Docić je v Dublinu osvojil prvo kolajno za slovensko reprezentanco. V kategoriji semi contact (do 79 kilogramov) se je okitil z bronastim odličjem. Aleksander je do kolajne prišel v nekaj urah, saj je pred polfinalnim dvobojem z večkratnim in aktualnim svetovnim prvakom Madžarom Zsoltanom Moradijem premagal tudi odličnega ruskega reprezentanta. Že dan prej pa Francoza Couckuita v osmini finala, kjer je s prepričljivo zmago nakazal, da si želi kolajne.

Tako predsednik KBZS Vladimir Sitar kot selektor reprezentance Bojan Korošec sta zadovoljna, saj je bil to nekako realni cilj tega SP, a sta poudarila, da so želje seveda večje. Obenem pa ju veseli, da so vsi slovenski reprezentanti, ki jih je bilo skupaj 13, dali vse od sebe. Na SP je uspeh že vsaka posamezna zmaga v kvalifikacijah, saj je konkurenca izjemno močna. Kar lepemu številu tekmovalcev v naši reprezentanci je to uspelo, Slovenci pa imamo v ognju še dve žezli (glasbene forme in ekipa v semi contactu).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.