Šport
20 ogledov

Dodaten motiv za zmago nad Hrvati: točke za Stožice

Gruzija Slovenija EuroBasket Celje Zlatorog Begić Lorbek EPA
Slovenski košarkarji bodo niz treh zmag poskušali nadaljevati proti Hrvaški (nocoj ob 21.00). Z zmago bi v naslednji krog tekmovanja prenesli štiri točke.

"Vse tekme s Hrvaško so posebne. Pričakujem polne tribune, menim,da bo dvorana pokala po šivih. To in pa dolga klop je naš velik plus. Hrvaško bo treba premagati, saj bo verjetno napredovala in super bi bilo, da bi v drugi del nesli popoln izkupiček,"  je o dvoboju, ki se bo začel ob 21. uri, menil Domen Lorbek, ki se je strelsko izkazal na zadnjem dvoboju proti Gruziji, ko je dosegel 18 točk.

Hrvati so prvenstvo sicer odprli z visokim porazom proti Španiji, nato pa so stežka ugnali Gruzijo, tudi proti Poljski pa so v zadnjih minutah trepetali za zmago.

"So v naletu"

"Dobili so dve zaporedni tekmi, so v naletu. Imajo odlične igralce, vsi so nosilci v svojih klubih. Čaka nas težek dvoboj. Gre za zelo pomembno tekmo, saj se točke prenašajo v drugi del," je povedal Gašper Vidmar, Jaka Lakovič pa je dejal:

"Proti Hrvaški bo tudi zelo pomembna tekma, saj se igra za točke, ki se bodo prenesle v drugi del. Perfektno bi bilo, da bi v drugi del nesli štiri točke. Čaka nas tekma na sto odstotkov. Lahko bi bili nekoliko bolj sproščeni, ampak smo videli, da če smo sproščeni, ni dobro."

Vsi poznamo rivalstvo

Jaka Blažič pravi, da bodo Slovenci še kako motivirani proti Hrvaški: "Pred nami je zelo pomemben dvoboj. Točke, ki jih preneseš naprej so lahko odločilne. Tekma s Hrvati je tudi nek derbi, vsi vemo, kakšno rivalstvo obstaja. So naši sosedi, obstaja še dodaten motiv, da jih premagamo. Prišlo bo tudi verjetno nekaj njihovih navijačev, pričakujem dobro vzdušje. Komaj čakam na dvoboj."

EP v košarki, skupina C, 4. kolo:

Poljska : Španija 53:89 (5:25, 8:24, 17:27, 23:13)
Zamojski 11 točk, Lampe 10; Rubio in Gasol (6 sk.) 15, Fernández 13, Rey 12

Ob 17.45:
Češka – Gruzija

Ob 21.00:
Slovenija – Hrvaška

Lestvica: 1. Španija 7 točk (+1)*, 2. Slovenija 6*, 3. Hrvaška 5, 4. Gruzija 4, 5. Češka 4, 6. Poljska 4 (+1).
* – že v drugem krogu

Komentarjev 1
  • chamil 15:46 08.september 2013.

    poleg hrvaški bi privoščil gruzijcem napredovanje