Šport
20 ogledov

Dogodki, ki so zaznamovali svet pokra

Jonathan Duhamel si je priigral svojo sploh prvo WSOP zapestnico. (Foto: Reuters Žurnal24 main
Tudi v svetu pokra se je v zadnjem letu zgodilo marsikaj zanimivega. Da bi se še enkrat spomnili najpomembnejših zgodb, smoza vas sestavili seznam 10 dogodkov, ki so najbolj zaznamovali leto 2010.

10. mesto: Filmski rop igralnice med prvenstvom EPT Berlin
Marca je marsikdo med vami verjetno vztrepetal, ko je med marčevskim prenosom dogajanja na Glavnem turnirju EPT Berlin vse prisotne na enkrat zajela panika in so se podali v divji beg. Kot se je izkazalo kmalu zatem, je bil za to kriv rop, ki se je ob istem času odvijal na prizorišču prvenstva.

Dobre tri mesece po dejanskem ropu je primer dobil svoj sodni epilog, saj je sodišče v Berlinu roparjem izreklo sodne kazni. Kljub temu da se je sodišče zavzemalo, da bi vsi obtoženci za zapahi presedeli vsaj štiri leta ali celo kako leto več, se je sodnik na koncu odločil da najmlajše tri roparje, stare 19 in 20 let, obsodi na tri leta in pol zapora, medtem ko bo najstarejši izmed roparjev za zapahi preživel še tri mesece več. Kljub temu da so odgovorni že za zapahi, pa oblasti še vedno niso našle skoraj 240.000€, ki so jih roparji ukradli. Ni kaj, res divji začetek leta 2010!

9. mesto: Aretacija in obsodba Daniela Tzvetkoffa
Ta novica v naših krajih sicer ni bila deležna večje pozornosti, vendar je zato dvignilo toliko več prahu v ZDA, saj so zvezne oblasti že na begu aretirale Daniela Tzvetkoffa, zagotovo enega od najbolj osovraženih ljudi v celotni poker skupnosti. Tzvetkoff je pred leti bankam pomagal pri prikrivanju transakcij med uporabniki in ponudniki spletnega igralništva, dokler mu niso na sled prišle oblasti in se je Avstralec odločil za beg, pri čemer je s seboj vzel tudi nekaj milijonov dolarjev, ki jih je ukradel na stotinam uporabnikov, ki so mu zaupali.

8. mesto: Govorice o vrednosti premoženja Phila Iveya
Tudi te govorice sicer niso zašle v naše kraje, a je verjetno marsikdo med vami, ki si je ogledal vse dele prenosa letošnjega prvenstva WSOP, slišal, da je Bruce Buffer namignil, da je trenutna neto vrednost Phila Iveya več kot 100 milijonov dolarjev. To seveda ni neka prava novost, saj so se govorice okoli te številke vrtele že dlje časa, a je bilo to hkrati prvič, da se je ta podatek pojavil tudi v javnosti.

7. mesto: Celotna zmeda okrog legalizacije spletnega pokra v ZDA
Tekom leta so nam (a predvsem pokerašem na drugi strani luže) ameriški politiki obljubljali, da bodo v kratkem legalizirali spletni poker v ZDA. Po številnih apelih, sestankih, sejah teh in onih odborov ter pogajanjih, pa se zdi, da ameriški pokeraši niso niti korak bližje ugodni rešitvi za svojo problematiko. Veliko hrupa za nič, torej!

6. mesto: Iveyeva izgubljena stava na Super Bowlu
Pokeraši so znani po tem, da radi sklepajo tako čudne, kot tudi nenormalno bogate stave in pri slednjih še posebej prednjači Phil Ivey. Američan ni razočaral lani, ko je napočil čas za sloviti Super Bowl, saj naj bi Phil pri eni od vegaških stavnic, na zmago Coltsov stavil kar dva milijona dolarjev in to stavo izgubil, potem ko so Svetniki iz New Orleansa svoje nasprotnike ugnali z izidom 31-17.

5. mesto: Govorice o izkoriščevalskem prirejanju iger Shannon Elizabeth
Poleti so se kot ogenj prek spleta začele širiti novice o tem, da naj bi igralka in profesionalna pokerašica Shannon Elizabet, na svojem domu prirejala poker večere, v katerih pa naj sama sploh ne bi sodelovala, temveč naj bi zgolj pobirala oderuški rake in druge stroške za uporabo njenih nastanitev.Na koncu ta zgodba sicer ni dobila svojega epiloga, a je bila na številnih portalih, tako zaradi Shannon, kot tudi same zanimive zgodbe, med najbolj branimi.

4. mesto: Besedni obračun med Annette Obrestad in Doyle-om Brunsonom
Do zapleta je prišlo, ko je Norvežanka v enem od intervjujev za ESPN dejala, da sama lažje igra proti pokerašom stare šole, saj naj bi bili precej bolj predvidljivi in zato tudi lažji nasprotniki. Pri tem je še dodala, da bi sama raje kot proti spletnim profesionalcem, igrala proti Doyle-u Brunsonu. Slednjemu je to seveda prišlo na uho in je nemudoma odgovoril, da pravzaprav sploh ne ve, kdo je ta Annette, ampak da je sam vedno pripravljen na obračun z njo. Potem ko so celoten spor napihnili predvsem mediji in člani skupnosti pa je nato sam od sebe dokaj hitro zamrl.

3. mesto: Peter Eastgate zapustil svet pokra
Tihi Danec Peter Eastgate je osvojil srca mnogih, ko je prav nič nastopaško, prišel na finalno mizo Glavnega turnirja WSOP 2008 in na koncu ugnal vso konkurenco ter si priigral svojo prvo WSOP zapestnico in 9.119.517$. Ta uspeh je Eastgata izstrelil v zvezdniško orbito in mu prinesel bogato sponzorsko pogodbo z največjo spletno poker sobo na svetu. A kot se je izkazalo kasneje, mu ni prinesel sreče, saj je Danec v juliju oznanil, da si bo privoščil odmor od pokra in se bo raje posvetil drugim dejavnostim ki ga zanimajo.

Da bi to utegnilo biti njegovo dokončno slovo, je le še podkrepila posebna spletna dražba, prek katere je Eastgate prodal svojo šampionsko zapestnico in izkupiček od prodaje (147.500$) namenil UNICEF-u.

2. mesto: Nič kaj kavalirsko obnašanje Daniela Negreanuja
Kanadčan se je v letu 2010 pokazal v novi luči, zahvaljujoč kateri pa zagotovo ni prav nič bolj priljubljen. Daniel je namreč tekom leta prek svojega Twitterja obračunaval s svojimi nasprotniki, pri čemer je seveda še posebej izstopal obračun, ki si ga je privoščil z Annie Duke. To je ozmerjal s prasico in se ji nikakor ni želel opravičiti, kar je v trenutku zagotovo spremenilo sicer zelo dobro večinsko mnenje skupnosti o Negreanuju.

1. mesto: Prvenstvo WSOP 2010
Letošnje prvenstvo WSOP je postreglo s številnimi presežki, saj smo bili to poletje priča številnim neverjetnim partijam in zasluženim zmagam nekaterih velikih imen iz sveta pokra. Po zmagi na turnirju Players Championship in priigrani svoji prvi zapestnici, se je Michael »The Grinder« Mizrachi prebil tudi na finalno mizo Glavnega turnirja WSOP in postal prvi igralec, ki je imel priložnost osvojiti oba najbolj elitna WSOP naslova.

Na novembrski finalki, se Mizrachiju stvari niso izšle povsem po načrtih, kar je izkoristil Kanadčan Jonathan Duhamel in si priigral svojo sploh prvo WSOP zapestnico ter 8.944.310$ nagrade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.