Šport
15 ogledov

Doha Šarapovi, Bogota Vivesovi

Žurnal24 main
Rusinja Marija Šarapova je po odprtem prvenstvu Avstralije osvojila še turnir v Dohi. Moški turnir v Buenos Airesu je pripadel Argentincu Davidu Nalbandianu.
 

Doha (WTA), finale

M. Šarapova (RUS, 4) : V. Zvonareva (RUS) 6:1, 2:6, 6:0

Ruska teniška igralka Marija Šarapova je zmagovalka turnirja WTA v Dohi . Četrta nosilka turnirja z nagradnim skladom 1,7 milijona evrov je v današnjem velikem finalu premagala rojakinjo Vero Zvonarevo s 6:1, 2:6 in 6:0. Dvajsetletna Rusinja je za zmago potrebovala poldrugo uro, Šarapova pa je v Katarju dosegla svojo drugo letošnjo turnirsko zmago. Pred tem je slavila na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu , letošnjem prvem turnirju za grand slam.

 

Bogota (WTA), finale

N. L. Vives (ŠPA) : M. E. Salerni (ARG) 6:0, 6:4

Španska teniška igralka Nuria Llagostera Vives je osvojila turnir WTA v kolumbijski Bogoti z nagradnim skladom 126.000 evrov, potem ko je v današnjem finalu premagala Argentinko Mario Emilio Salerni s 6:0 in 6:4. Za 27-letno igralko s stalnim bivališčem v Barceloni je to prva zmaga v karieri na turnirjih serije WTA.

David Nalbandian se je veselil prve letošnje zmage. © Action Images

 
 

Buenos Aires (ATP), finale

D. Nalbandian (ARG, 1) - J. Acasuso (ARG) 3:6, 7:6 (5), 6:4

Argentinski teniški igralec David Nalbandian je osvojil turnir ATP v Buenos Airesu z nagradnim skladom 330.000 evrov. Prvi nosilec turnirja je v finalnem obračunu ugnal rojaka Joseja Acasusa s 3:6, 7:6 (5) in 6:4. Za 25-letnega Južnoameričana je to prva letošnja turnirska zmaga, v minulih letih pa je dvakrat slavil v Estorilu , osvojil pa je še turnirje v Baslu , Münchnu , Madridu in Parizu .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.