Šport
22 ogledov

Dohodki igralnic v Macau še bolj narasli

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Macau, letovišče na jugu Kitajske, je februarja utrdilo svojo pozicijo kot najbolj vroče igralniško mesto na svetu.
Letošnji februar je res neverjeten. Še posebej če upoštevamo, da je februarja nasploh manj dni kot januarja.
Gary Pinge

V primerjavi z lanskim februarjem je letošnji prinesel za kar 47,7 odstotka več dohodka. Dohodek je tako znašal kar 2,5 milijard dolarjev. Nedolgo nazaj je Macau veljal za igralniško letovišče, kamor hodijo zgolj premožni Kitajci, vsi ostali so pa hodili v Las Vegas. Sedaj pa pride v Macau letno kar 25 milijonov turistov. Večina turistov še zmeraj prihaja iz Kitajske in Hongkonga.

Dejstvo, da je Macau tako uspešen se skriva predvsem v tem, da je edino mesto na Kitajskem, kjer je igralništvo legalno, tako da mora vsak Kitajec, ki želi preizkusiti svojo srečo v legalni igralnici, priti v Macau.

Poleg tega v prid Macau govori tudi dejstvo, da je Kitajska v zadnjem času v gospodarskem razcvetu, in kombinacija teh dveh faktorjev nam daje slutiti, da bo igralniška industrija v Macau še kar nekaj časa v porastu.

Ponavadi je februar slab mesec za igralniško industrijo, saj se po kitajskem novem letu, ki je januarja, običajno promet v letoviščih, kot je Macau, zmanjša. Letošnji februar pa je očitno drugačen, saj je igralnicam prinesel več dobička kot januar.

Gary Pinge je ob tem povedal: "Letošnji februar je res neverjeten. Še posebej če upoštevamo, da je februarja nasploh manj dni kot januarja, letos pa je 'zmanjkal' cel vikend. Če se bo ta trend rasti nadaljeval, potem bomo očitno videli bogato poslovno rast v letu 2011."

Kljub temu začetku pa analitik pri CLSA Aaron Fischer vztraja pri svojih napovedih, da bodo dohodki letos narasli za le 30 odstotkov. Fischer opozarja, da večino denarja v letovišče prinese peščica najbogatejših kitajskih poslovnežev, ki uživajo v zapravljanju milijonov dolarjev na mizah za bakarat. Za njih pa Fischer dvomi, da bodo skozi vse leto tako radodarni do igralnic, kot so sedaj na začetku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.