Šport
60 ogledov

Dokončni konec Marussie

Marussia, Max Chilton EPA
Moštvo formule 1 Marussia, ki je že dlje časa v hudih finančnih težavah, je dokončno obupalo.

Potem ko pogovori z dvema potencialnima investitorjema, ki bi ekipo Marussia lahko obdržali pri življenju, niso obrodili sadov, so se pri ruskem moštvu sprijaznili s koncem avanture v formuli 1. Pri Marussii bodo tako odpustili več kot 200 oseb, so dejali administratorji tega moštva.

Pri Marussii so sicer minuli mesec zaradi previsokih stroškov odpovedali dirki v Austinu in Sao Paulu, a so upali, da bodo na zadnji dirki sezone v Abu Dabiju lahko nastopili, zdaj pa je postalo jasno, da ekipa ne bo preživela. Njihov dirkač Jules Bianchi po hudi nesreči na veliki nagradi Japonske ostaja v bolnišnici v kritičnem, a stabilnem stanju.

Navijače prosijo za pomoč

Pri moštvu Caterham, ki mu prav tako grozi bankrot, in so zaradi finančne stiske izpustili VN ZDA in Brazilije, še upajo na obstanek. Za dirko v Abu Dabiju, ki bo tudi zadnja v sezoni ekipa potrebuje dva milijona funtov. Na pomoč je poklicala navijače.

Caterham je v petek začel projekt z nazivom #RefuelCaterhamF1. Britanci prosijo navijače, naj donirajo po deset funtov, cilj moštva pa je, da zbere 2,35 milijona funtov. S tem denarjem bi pri Caterhamu lahko nastopili na zadnji dirki sezone, ki bo 23. novembra. 

"Neprestano delamo na tem, da bi ekipa Caterham v F1 znova dirkala. Upamo, da bo to le temeljni kamen, da se vrnemo za vedno in z novimi sponzorji. Ekipa si zasluži prihodnost in prepričan sem, da je veliko navijačev in podjetij, ki se strinja z mano. Ne vidim boljšega načina, da stopimo skupaj in podpremo moštvo," je povedal začasni vodja Caterhama Finbarr O'Connell.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.