Šport
9337 ogledov

Đoković doživel nov šok, milijoni letijo skozi okno

Novak Đoković Epa
Najboljši tenisač na svetu je prejel slabe novice od svojega pokrovitelja.

Tehnološko podejte Ultimate Kronos Group (UKG) je po treh letih končalo sodelovanje s prvim tenisačem sveta Novakom Đokovićem, poroča Sportico.

Gre za drugi tovrstni primer v zadnjih nekaj tednih, potem ko je 34-letnega zmagovalca 20 turnirjev za grand slam s seznama ambasadorjev črtal njegov dolgoletni pokrovitelj Peugeot.

Uradni razlog, zakaj se UKG ni odločil za podaljšanje pogodbe, sicer ni znan, ugiba pa se, da je odločitev neločljivo povezana z Đokovićevim nasprotovanjem cepljenju proti covidu-19. 

"Sponzorski dogovor je potekel in vzajemno smo se odločili, da ga ne bomo podaljšali," je sporočila tiskovna služba tehnološkega giganta.

 | Avtor: Epa Epa

Đoković je zaščitni znak UKG-ja in Peugeota nosil na majici znamke francoskega športnega proizvajalca Lacoste. Ta za zdaj ostaja njegov dobavitelj športne opreme, čeprav je švicarski Luzerner Zeitung pred dvema mesecema poročal, da se tudi pri "krokodilčku" nagibajo k razhodu.

UKG-jev logo je bil viden na Đokovićevi majici na februarskem tunirju v Dubaju, ne pa tudi v Monte Carlu in Madridu, kjer se je mudil v zadnjih nekaj tednih.

Milijoni letijo skozi okno

Srbski tenisač s spoznorskimi dogovori na letni ravni zasluži dobrih 40 milijonov dolarjev, vendar pa se ta znesek vztrajno topi.

Samo pogodba z Lacostom naj bi bila vredno približno 10 milijonov na leto, na seznamu njegovih pokroviteljev pa so še Head, Asics, Hublot in Raiffesien Bank.

Novak Đoković | Avtor: Epa Epa

Švicarski proizvajalec luksuznih ur Hublot je na vrhuncu pandemične drame podprl Đokovićevo pravico do samoodločanja. "Cepiva so stvar osebne odločitve. Pri našem podjetju cenimo svobodno izbiro. Vsak ima pravico do odločitve. To je naše stališče," je za Reuters povedal direktor Ricardo Guadalupe.

Đoković je bil zaradi necepljenosti izgnan iz Avstralije, prav tako mu je bil onemogočen nastop na turnirjih serije masters v Indian Wellsu in Miamiju. V zadnjih tednih se je vrnil na igrišča v okviru evropskega dela peščene sezone, lahko pa se bo udeleželi tudi prihajajočega OP Francije, kjer bo branil lansko zmago.

Komentarjev 4
  • tomaz696 21:15 13.maj 2022.

    Kot da nima dosti denarja..

  • anica00 16:00 13.maj 2022.

    Samo.izzsiljevanje. vedno in povsod.

  • anica00 15:59 13.maj 2022.

    Samo.izsiljevanje. vsakega in povsod..