Šport
46450 ogledov

Đoković najprej čestital, nato pa udaril: "Dragi moj trener ..."

Goran Ivanišević Profimedia
Najboljši tenisač na svetu Novak Đoković se je zelo cinično odzval na razglasitev najboljšega trenerja pretekle teniške sezone.

Združenje teniških igralcev (ATP) je za trenerja leta 2023 razglasilo Darrena Cahilla in Simoneja Vagnozzija iz ekipe itaijanskega teniškega asa Jannika Sinnerja.

Sinner je letos osvojil svoj prvi turnir serije masters, igral v finalu zaključnega turnirja ATP in zmagal v Davisovem pokalu. Postal je tudi prvi Italijan, ki je leto končal med petimi najboljšimi igralci na kakovostni lestvici.

Vagnozzi s Sinnerjem sodeluje od februarja 2022, vendar se Sinnerjevega potenciala zaveda že precej dlje. "Jannika poznam, odkar je bil star 14 let. Igral je proti enemu od mojih mlajših igralcev, tako da sem ga tam prvič videl," je Vagnozzi povedal za Atptour.com.

Cahill, ki je treniral nekdanja prva igralca sveta Andrea Agassija in Lleytona Hewitta, se je ekipi Sinner pridružil junija 2022. Avstralec se je osredotočil na razvoj Italijanove mentalne plati.

Poleg Cahilla in Vagnozzija so bili nominiranci za nagrado še Craig Boynton (Hubert Hurkacz), zmagovalc leta 2022 Juan Carlos Ferrero (Carlos Alcaraz), Goran Ivanišević (Novak Đoković) in Bryan Shelton (Ben Shelton).

Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia
Na razglasitev se je odzval tudi najuspešnejši tenisač pretekle sezone Novak Đoković, ki je potihoma upal, da bo priznanje za trenerja leta osvojil Ivanišević. Đoković je namreč v letu 2023 osvojil tri grand slame in zaključni turnir ATP Finals ter sezono končal na prvem mestu lestvice ATP. Kljub temu se pri ATP-ju niso odločili za hrvaškega stratega, kar je botrovalo cinični reakciji srbskega asa.

"Goran, očitno bomo morali osvojiti 4/4 grand slame, da bi te morda (ampak samo morda) obravnavali kot resnega kandidata za trenerja leta. To, da smo sezono končali na prvem mestu lestvice, osvojili tri grand slame in WTF ter spisali zgodovino tega športa, očitno ni bilo dovolj, dragi moj trener," je sporočil najboljši tenisač na svetu, ki pa vseeno ni pozabiti čestitati obema prejemnikoma nagrade.

 | Avtor: Instagram Instagram

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.