Šport
68 ogledov

Đoković ne želi, da se govori o tem

novak đoković EPA
Prvi igralec sveta Novak Đoković je postal prvi tenisač v zgodovini, ki je samo s turnirskimi nagradami zaslužil več kot 100 milijonov ameriških dolarjev.

Novak Đoković je samo še tri zmage oddaljen od svojega glavnega cilja zadnjih petih sezon: osvojitev OP Francije!

Srbski tenisač je v osmini finala po štirih nizih izločil Roberta Bautisto Aguto in posledično na lestvici največjih zaslužkarjev kot prvi v zgodovini presegel magično mejo 100 milijonov dolarjev.
Đoković pa o devetmestni številki ni želel niti slišati, kaj šele razpravljati. Kot je pojasnil, se je zaradi vprašanj o denarnih nagradah znašel v neprijetnem položaju.

''Temu ne posvečam pozornosti ni ni mi všeč, kadar se začnejo debate o denarju. Mediji me spravljajo v zelo neprijeten položaj, ko želijo, da govorim o zaslužkih v moji karieri. Profesionalnega športa ne bi smeli igrati zaradi denarja,'' je povedala srbska športna ikona.

''To je največja težava in družba vztraja pri tem - uspeh se meri in tolmači skozi denar in moč. To ne bi smelo biti merilo. Temu 100-odstotno napsrotujem in imam povsem drugačne poglede in vrednote,'' je dodal Đoković in se ob tem spomnil še na rodno Srbijo, kjer je finančna situacija vse prej kot zavidljiva. 

''Si predstavljate, da govorim o denarju, ko pa povprečna plača v Srbiji znaša 200 do 300 evrov? Kako bi to izgledalo? To je vse, kar imam povedati. Ne želim dajati vtisa, da sem nekaj, kar nisem. Šport je izgubil svoj prvotni namen. Zdaj je to posel, stroj za proizvajanje denarja, kar je škoda,'' je še povedal prvi lopar sveta.

Đoković v Parizu lovi svoj prvi naslov na OP Francije, kjer je v preteklosti trikrat izgubil v finalu (2012, 2014, 2015). Če mu bo uspelo, bo postal osmi tenisač v zgodovini, ki bi dopolnil svoj ''karierni grand slam'', tj. zmaga na vseh štirih največjih turnirjih.

Aktualni zmagovalec Wimbledona, OP ZDA in OP Avstralije je prav tako na pragu četrtega zaporednega grand slama, kar je nazadnje uspelo Rodu Laverju leta 1969. Đoković bi z zmago v Parizu dosegel več zgodovinskih dosežkov, po številu osvojenih lovorik pa bi se na večni lestvici izenačil z Royem Emersonom (12). Več od slednjega so jih osvojili le Roger Federer (17), Rafael Nadal (14) in Pete Sampras (14).

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 1
  • Gigi Sarani 10:55 02.junij 2016.

    Res ne vem kje ima tak problem saj lahko razdeli že če mu gre res tako na živce.