Šport
1970 ogledov

Đoković ne želi konflikta z Nadalom: "Tega nočem poglabljati"

Đoković Profimedia
Najboljši tenisač na svetu Novak Đoković je v kali zatrl možnost besedne vojne s svojim največjim rivalom.

Novak Đoković je v intervjuju za srbski Blic komentiral nedavne izjave Rafaela Nadala, ki so bile s strani gorečih navijačev razumljene kot prikrit napad na srbskega tenisača.

Nadal, nekdanji rekorder po številu osvojenih grand slamov (22), je v intervjuju za Movistar dejal, da ga predaja rekorda ne frustrira, saj je na igriščih vedno naredil vse, kar je bilo v njegovi moči.

"Mislim, da Novak vse to doživlja bolj intenzivno kot jaz. Zanj bi bila večja frustracija, če ne bi dosegel tega rekorda. In morda mu je prav zato uspelo," je izjavil 37-letni Španec in s tem izzval bes Srbovih navijačev.

Zdaj se je na komentar večnega tekmeca, s katerim sta odigrala 59 medsebojnih dvobojev, odzval še Đoković, ki ima po treh osvojenih grand slamih v letu 2023 na večni lestvici dva prednosti pred Nadalom (22).

"Videl sem, da je izjava postala viralna in da so ljudje govorili o tem. Vsak ima pravico do svojega mnenja in tudi do tega, kako si v določenem kontekstu tolmači nekoga drugega. To je vse, kar lahko rečem. Rafa je velik šampion, zelo ga cenim in spoštujem kot zmagovalca, mojega največjega rivala, človeka in teniškega igralca, ki je veliki meri sooblikoval mojo igro in pripomogel k rezultatom, ki sem jih dosegel. Nikakor nimam namena govoriti na negativen način o njem ali Rogerju Federeruj, ker moje spoštovanje do njiju odtehta vsa morebitna negativna mnenja.To je njegovo mnenje, s katerim se jaz seveda ne strinjam. Imam svoj pogled na to, vendar ga ne bom delim, ker ne želim poglabljati te teme. To bi bilo povsem nepotrebno," je diplomatsko dejal Srb.

Nadal Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar GeorgeLincolnRockwell
    GeorgeLincolnRockwell 08:52 12.oktober 2023.

    Do covid histerije nisem imel nekih simpatij do Noleta. Po njegovi golgoti v Avstraliji in nenehnem boju z mainstream mediji, mi je ratal najljubsi sportnik. Pokoncen clovek s hrbtenico in jasno izrazenimi principi. Pravi borec

  • fuckZ24 08:40 12.oktober 2023.

    Nole je profi in je povedal točno to, kar je treba.

  • BenX 08:38 12.oktober 2023.

    Nadal je ena velika cmera in zahrbtnž.