Šport
4187 ogledov

Đoković odpovedal enega svojih najljubših turnirjev

Đoković Epa
Prvi tenisač sveta Novak Đoković se letos ne bo udeležil mastersa v Šanghaju, kjer je doslej zbral rekordne štiri lovorike.

Najboljši teniški igralec na svetu Novak Đoković je prek družbenih omrežij sporočil, da ne bo nastopil na mastersu 1000 v Šanghaju. Turnir se letos vrača na koledar prvič po koronskem premoru.

"V preteklih letih sem na Kitajskem prejel najboljšo podporo. Šanghaj je bil vedno eden mojih najljubših turnirjev v sezoni. Pogrešal bom svoje navijače na Kitajskem. Upam, da se bom v prihodnosti vrnil na Kitajsko," je Đoković objavil na Instagramu.

Srbski teniški igralec je v Šanghaju doslej osvojil štiri naslove. Letos se turnir vrača na koledar po koronskem premoru prvič po letu 2019, nagradni sklad pa bo znašal osem milijonov dolarjev (7,5 milijona evrov).

Turnir je na sporedu od 4. do 15. oktobra.

Novak Đoković je v letošnji sezoni osvojil tri grand slame (OP Avstralije, OP Francije in OP ZDA) in tesno izgubil v finalu Wimbledona. S 24 naslovi je rekorder po številu največjih turnirjev, njegov najbližji zasledovalec Rafael Nadal jih ima 22. 

Po zmagi v New Yorku se je Srb spet zavihtel na prvo mesto lestvice ATP, kjer je doslej preživel že rekordnih 391 tednov. Trenutno je v najboljšem položaju, da sezono še osmič (rekord) konča na vrhu računalniške lestvice.

Đoković | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.