Šport
13805 ogledov

Đoković ostal brez dobrih 4 milijonov evrov, to je razlog

Đoković Profimedia
Novak Đoković je imel za seboj izjemno uspešno leto 2023. Osvojil je tri od štirih grand slamov, prav v vseh grand slamih je igral v finalu, in tako si je priigral bajne zaslužke. A ostal je brez 4,5 milijonov dolarjev (cca 4,1 milijona evrov).

Srbski teniški igralec Novak Đoković je poleg bajne denarne pogače na grand slamih v žep pospravil tudi precej denarja s turnirjev serije masters (skupno v letu 2023 okoli 14,5 milijona evrov). Toda tega bi lahko bilo še več, če bi mu pri krovni moški teniški zvezi ATP izplačali denarni bonus. A tega – v vrednosti 4,5 milijona dolarjev, – mu niso, razlog pa: premalo odigranih dvobojev na turnirjih serije masters. Ker Novak Đoković ni cepljen proti covidu-19, je moral izpustiti masterse v Indian Wellsu in Miamiju, danes poroča bosanski Avaz

Mladi Španec Carlos Alcaraz je, denimo, zgolj od denarnih bonusov zaslužil 4 milijone evrov, sledi Rus Danil Medvedjev z dobrima dvema milijonoma evrov, Italijan Jannik Sinner pa si je prislužil dobrega 1,9 milijona evrov. In zakaj ATP Đokoviću ni izplačal nagrade? Ker je izpustil več več kot tri turnirje serije masters. Poleg Indian Wellsa in Miamija ni nastopil niti v Madridu, razlog odpovedi pa je bila poškodba. Izpustil je tudi mastersa v Montrealu in Šanghaju.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 175
  • atamama 22:35 19.december 2023.

    In dokazal je, da zdravje nima cene. Ni popustil kot moj prijatelj, ki je s cepljenji pridobil aritmijo. In iz zdravega postal ''kripelj'' ker je verjel v ''reklame'' nekaterih zdranikov. PS pa vseeno ko je 4 prebolel Covid je bilo ...prikaži več hudo navkljub cepljenju. (ali zaradi cepljenja.....nihče uradno ne pove...)

  • popokatopetl 21:48 19.december 2023.

    K da ni dost zaslužu itq.

  • Pišmevuh 19:33 19.december 2023.

    Iščejo vse načine, da ne bi bil najboljši vseh časov, čeprav to nesporno je. Bumerang so dobili, ko so sfrizirali lestvico da je izgubil prvo mesto, pa ga je zamenjal Rus. Šport je postal sprdnja mizernih politikov.