Šport
4932 ogledov

Đokovič še pred prekinitvijo dvoboja zrušil nov rekord

Đoković Epa
Branilec naslova v Wimbledonu Novak Đoković je samo še niz oddaljen od uvrstitve v četrtfinale.

Najuspešnejši in po mnenju mnogih poznavalcev najboljši teniški igralec vseh časov Novak Đoković se zanesljivo pomika proti petemu zaporednemu naslovu (osmemu skupno) na sveti travi Wimbledona.

Srb je v nedeljski osmini finala povedel z 2:0 v nizih proti Poljaku Hubertu Hurkaczu, preden je bil dvoboj prekinjen zaradi policijske ure (23:00). Tenisača bosta preostanek obračuna odigrala danes.

Na včerajšnjem dvoboju se je spet pisala zgodovina. Đoković je namreč oba niza dobil v  t.i. "tie-breaku" in s tem postavil nov rekord po številu zaporednih dobljenih podaljšanih iger na grand slamih v eni sezoni. Aktualni drugi igralec sveta je dobil 13. in nato še 14. zaporedno podaljšano igro in se tako na večni lestvici odlepil od nekdanjega rekorderja Petea Samprasa (12).

Srb podaljšanje igre na grand slamu ni izgubil vse od dvoboja z Enzom Couacaudom v drugem krogu OP Avstralije. Odtlej je dobil tri "tie-breake" na OP Avstralije, šest na OP Francije in pet na Wimbledonu, kjer bi lahko v prihodnjih dneh še izboljšal svoj rekordni dosežek.

Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia

Đokovič je štirikratni branilec naslova na sveti travi (2018, 2019, 2021, 2022), skupno pa se lahko pohvali s sedmimi lovorikami. Letos mineva že šest let od njegovega zadnjega poraza iz sezone 2017, ko ga je po predaji izločil Čeh Tomaš Berdych.

Leta 2020 je turnir odpadel zaradi epidemije koronavirusa.

Đoković bi se z osmozmago v Wimbledonu izenačil z Rogerjem Federerjem (8), ki velja za najboljšega igralca na travnati podlagi vseh časov.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.