Šport
1721 ogledov

Đokovića oropali še ene velike priložnosti

Novak Đoković Epa
Zdaj je uradno. Novak Đoković ne bo smel zaigrati na mastersu v Indian Wellsu, kjer je doslej osvojil že pet lovorik.

Prvi teniški igralec sveta Novak Đoković je uradno umaknil svojo prijavo za nastop na teniškem mastersu v Indian Wellsu, so ponoči potrdili organizatorji. Srb se je za to odločil, ker tujci še vedno nimajo pravice vstopa v ZDA, če niso cepljeni proti covidu-19.

Đoković je nedvomno najbolj znan športnik na svetu, ki se ni cepil proti omenjeni bolezni. Februarja se je zato uradno obrnil na oblasti v ZDA, da mu izdajo posebno dovoljenje za vstop v državo, a očitno ni prejel ustreznega dovoljenja, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Novak Đoković Zavrnitev Šport Đokovičevo zadnje upanje je predsednik ZDA

Igralčevo prošnjo sta podprla tudi Teniška zveza ZDA in organizatorji odprtega teniškega prvenstva ZDA, ki bi tenisača radi videli tudi v New Yorku. Vsa ta podpora je nujna, saj ZDA za vstop v državo od tujcev zahtevajo potrdilo o cepljenju, izvajanje testiranja na bolezen in negativni izvidi sami pa niso dovolj za vstop v državo.

Vsa ta določila veljajo vsaj do 11. maja, če se bodo ustrezno spremenila, nastop na US Opnu ni ogrožen, saj se bo ta začel šele 28. avgusta.

Đoković Raonic | Avtor: Epa Novak Đoković je v Indian Wellsu zadnjič zmagal leta 2016, ko je v finalu prepustil vsega dve igri Milosu Raonicu. Epa

Lani je močno odmeval predvsem Đokovićev primer v Avstraliji v uvodu v sezono, ko je bil igralec v prisilni karanteni, tudi sam poskrbel za zaplet z dokumenti in nato v Melbournu ni smel nastopiti. Nato je zmagal v Wimbledonu, zaradi omejitev pri vstopu v državo pa je pozneje manjkal tudi v New Yorku.

Turnir v Indian Wellsu se bo začel danes. Namesto Đokovića se je v glavni turnir uvrstil Gruzijec Nikoloz Basilašvili.

Novak Đoković Sam na prestolu Šport Đoković nadaljuje z rušenjem najbolj norih rekordov
Komentarjev 5
 • Avatar pantani
  pantani 14:35 06.marec 2023.

  Dva idiota komentirata!!!

 • Kmodri 13:18 06.marec 2023.

  Pravila so za vse!

 • ico8 10:13 06.marec 2023.

  Srboruska mentaliteta je dobila po puklu in prav je tako!