Šport
20223 ogledov

Slavna pevka zašla v težave zaradi Đokovića

Print Screen
Najboljši tenisač na svetu si je v Parizu iz VIP lože ogledal finale svetovnega prvenstva v ragbiju.

Prvi tenisač na svetovni jakostni lestvici Novak Đoković si je v Parizu, kjer v tem tednu poteka zadnji letošnji turnir serije masters 1000, ogledal finale svetovnega prenstva v ragbiju, v katerem je Južna Afrika pred 80.000 gledalci premagala Novo Zelandijo z 12:11 (12:6).

Đoković si je finalni obračun ogledal v družbi britanske pevke kosovskih korenin Rite Ora. V Prištini rojena zvezdnica se je kmalu po rojstvu s starši preselila v Veliko Britanijo, kjer je tudi odraščala in si kasneje zgradila uspešno glasebno kariero.

Đoković Rita Ora | Avtor: Profimedia Profimedia
Prijateljsko druženje med Đokovićem in britansko glasbenico je izzvalo ogorčenje v Albaniji in na Kosovu. Zakaj? Rita Ora je znana po tem, da je zelo ponosna na svoje korenine, patriotizem pa predstavlja pomemben del njene javne indentitete in glasbenega udejstovanja. 

Ker se na svojih koncertih in medijskih nastopih odločno zavzema za neodvisnost Kosova, se je marsikomu zdelo neokusno, da se v javnosti pojavlja in izmenjuje prijateljske nasmeške z najslavnejšim športnikom iz države, ki ne priznava kosovske neodvisnosti!

Najbolj kritično so o dogodku poročali novinarji albanskega Sport Expressa, kjer so med drugim izpostavili tudi incident z enega njenih nedavnih koncertov, med katerim se je na veliko presenečenje občinstva prostovoljno odela v srbsko zastavo. Pevka se je sicer opravičevala, da ni vedela, kateri državi pripada zastava, ki jo je na oder zalučal nek obiskovalec.

"Rita Ora je bila nedavno deležna hudih kritik, ker je na odru pozirala s srbsko zastavo. Pevka se je opravičila, da ni vedela, kateri državi pripada zastava. Pred časom so na njenem koncertu kazali fotografije znanih osebnosti, Rita Ora pa je povedala svoje mnenje o njih. Ko se je na ekranu pojavil Novak Đoković, je bil njena reakcija povsem jasna - ni ji bilo všeč, zahtevala je, da se sliko zamenja."

"Zdaj pa so jo kamere ujele ob srbskem tenisaču! Skupaj sta gledala finale svetovnega prvenstva v ragbiju, njen obraz pa je bil nasmejan. Prizor, ki ni bil povšeči albanski javnosti, je očitno odraz patriotizma, h kateremu stremi. Mogoče je dvoglavi orel na njenih koncetrih zgolj prodajni simbol," so v prispevku z naslovom 'Sramota! Na koncertih prodaja lažni patriotizem in hodi na tekme z Novakom Đokovićem' zapisali albanski kolegi.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 5
  • T_rex 14:14 02.november 2023.

    100 Ljudi 100 Ćud!... 100 Źena 200 S!sa...

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:55 02.november 2023.

    Vaterpoliste je treba v kali zatret,če ne se razmožijo in kaj potem sledi, vsi vemo!!!

  • Ender3 13:51 01.november 2023.

    S polno ritjo denarja mu je lahko naokoli srat..