Šport
19564 ogledov

Đokovićevi navijači nad Vonnovo, zadeva ušla izpod nadzora

Lindsey Vonn Epa
Nekdanja kraljica belih strmin se je s svojimi besedami zamerila navijačem Novaka Đokovića.

Nekdanja vrhunska smučarka Lindsey Vonn (39) je poskrbela za nemalo razburjenja z objavo na družbenih omrežjih, v kateri je svojega dobrega prijatelja Rogerja Federerja označila za najboljšega teniškega igralca vseh časov (angleško GOAT).

Zapis 82-kratne zmagovalke smučarskih tekem svetovnega pokala je največ prahu dvignil med navijači Novaka Đokovića, ki so Američanko hiteli podučevati, da je Srb statistično najuspešnejši tenisač vseh časov, za povrhu pa ima v medsebojnih dvobojih boljše razmerje zmag in porazov tako proti Federerju kot tudi Rafaelu Nadalu.

Vse skupaj je privedlo tako daleč, da je Vonnova svoj prvotni zapis izbrisala, razjarjenim navijačem pa sporočila, da je potrebno pri presojanju, komu pripada naziv največjega vseh časov, v obzir vzeti mnogo več kot samo golo statistiko, v kateri Đokoviću ni para.

Vonn Federer | Avtor: X X
"Končno sem lahko smučala s prijateljem Rogerjem," se je uvodoma pohvalila Vonnova in dodala:  "Moram si vzeti nekaj časa, da zares razmislim o tem, kaj mi to pomeni. Toliko let občudujem Rogerja kot športnika, filantropa in neverjetnega šampiona. Običajno te ljudje, ki jih občuduješ, vedno razočarajo na tak ali drugačen način, vendar ne Roger. Rog je utelešenje pravega športnika in šampiona v vseh pomenih besede. Tako dolgo sva se pogovarjala o skupnem smučanju, da nisem bila prepričana, ali se bo to zgodilo. Ampak tukaj sva; upokojena, smučava in uživava življenje. Hvala za spomine, Roger. Ti in tvoja družina ste zares edinstveni in ne glede na to, kaj pravi statistika, boš za vedno moj GOAT (angleška kratica za 'največji vseh časov', op. a.)."

Čeprav je bil zapis Vonnove dobronameren, pa je vsebina na noge spravile navijače Novaka Đokovića, ki ima v lasti tako rekoč vse najprestižnejše teniške rekorde. "Oba sta legendi športa in junaka sodobnega sveta, a edina zares največja vseh časov v smučanju oziroma tenisu sta Mikaela Shiffrin in Novak Đoković," je zapisal eden od Đokovićevih privržencev.

"Seveda sta in zaslužita si vso spoštovanje. Toda zame GOAT ni samo stvar statistike. Roger bo za vedno moj GOAT. Prav tako je lahko več športnikov GOAT. Zame so to Rog, Djoko in Rafa," je spoštljivo odgovorila nekdanja smučarka.

Lindsey Vonn | Avtor: Epa Epa

A navijačev s tem ni pomirila. Eden ji je celo očital, da je bil zapis v resnici PR poteza za poveličevanje Federerja in diskreditacijo Đokovića obenem. Ko je Vonnova zaradi naraščajočega pritiska zapis umaknila, so navijači to razumeli kot dokaz, da je šlo zgolj za promocijski trik, ki pa se ji je maščeval.

"To, da ima Lindsey raje Rogerja, me sploh ne preseneča, saj ima tudi sama enak problem kot on. Prehitela jo je Shiffrinova, tako kot sta Federerja prehitela Đoković in Nadal," ji je očital še nek nasprotnik njenega mnenja.

Federer Đoković | Avtor: Epa Epa

"Moj zapis ni bil mišljen kot primerjava, ampak poklon mojemu prijatelju, ki je močno zaznamoval moje življenje. Kadarkoli se omeni beseda GOAT, ljudje kar ponorijo. Ne glede na to, kaj o tej temi menijo drugi, je Roger Federer lahko moj GOAT. Zapisa mi ni bilo treba umakniti, toda nisem želela, da mi negativni komentarji uničijo lepe spomine. Največji vseh časov je subjektivni naziv. Kaj dela nekoga velikega? Ali je to statistika? Ali so to rekordi? Ali je to vpliv? Značaj? Vse našteto? Mnenja se razlikujejo. Moj GOAT morda ni vaš GOAT in o tem bo vedno možno debatirati, toda mnenja niso nič več kot samo mnenja. Vsak ima pravico do svojega," je za konec sporočila 39-letnica.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • suineg7878 19:16 14.februar 2024.

    Kaj pa širi lažne novice. Prav ji je... :)

  • Ender3 16:24 14.februar 2024.

    L.Vonn je fatalka v vseh pogledih..