Šport
22 ogledov

Doktor bo štartal kot prvi

Ob Valentinu Eossiju bo na štartu stal njegov moštveni kolega Jorge Lorenzo. (Fo Žurnal24 main
Italijan Valentino Rossi (Yamaha) bo nedeljsko dirko svetovnega motociklističnega prvenstva za VN Francije v Le Mansu začel s prvega startnega mesta v elitnem razredu motoGP.

Italijan Valentino Rossi (Yamaha) bo nedeljsko dirko svetovnega motociklističnega prvenstva za VN Francije v Le Mansu začel s prvega startnega mesta v elitnem razredu motoGP. Njegov moštveni sotekmovalec in vodilni v SP Španec Jorge Lorenzo je v kvalifikacijah dosegel drugi čas, tretji je bil pred tretjo dirko sezone Španec Dani Pedrosa (Honda).

Za najboljšo trojico se bodo iz druge vrste na dirki v Le Mansu pognali Avstralec Casey Stoner in njegov moštveni sotekmovalec pri Ducatiju Američan Nicky Hayden, šesti je bil domačin Randy de Puniet (Honda).

Američan Kenny Noyes je bil najboljši v razredu moto2, prehitel je Japonca Jukija Takahašija in Španca Alexa Debona.

V najšibkejšem razredu do 125 ccm je prvo mesto v kvalifikacijah osvojil Španec Nicolas Terol (Aprilia), najbližje sta bila njegov rojak Pol Espargaro (Derbi) in Nemec Sandro Cortese (Derbi).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.