Šport
25 ogledov

Doktor na stezo že avgusta

Valentino Rossi je zadovoljen s potekom svoje rehabilitacije. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Devetkratni svetovni prvak v motociklizmu, Italijan Valentino Rossi, odlično okreva po hudi poškodbi. Na asfalt se želi vrniti že na VN Češke, ki bo na sporedu med 13. in 15. avgustom.

Valentino Rossi, ki je na VN Italije v Mugellu v začetku junija utrpel odprti zlom golenice, je zadovoljen z dosedanjim potekom rehabilitacije. "Hodim z berglami, že nekaj dni pa lahko celo nekoliko stopim na poškodovano nogo," je povedal 31-letni Italijan.

"Moram priznati, da nisem pričakoval, da se bom v tako kratkem času počutil tako dobro - fizično in psihično," je dejal doktor, pri tem pa izostavil, da še vedno čuti bolečine v rami. Optimističen je tudi v napovedih o povratku na steze: "Če bom še naprej okreval v takem tempu in bo rehabilitacija potekala brez nepredvidenih zapletov, potem je moj cilj vrnitev avgusta na VN Češke v Brnu."

Rossijevo odsotnost je v karavani najbolje izkoristil Španec Jorge Lorenzo, ki si je z dvema zmagama priboril že 46 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem v skupnem seštevku razreda MotoGP, medtem ko je Rossi zdrsnil na četrto mesto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.