Šport
27 ogledov

Domen se ni ustrašil pogojev

domen prevc EPA
Eden od velikih junakov slovenske ekipne zmage v Oslu je bil šestnajstletni Domen Prevc.

Domen Prevc je na ekipni tekmi na Holmenkollnu dosegel enaki daljavi kot vodilni v skupnem seštevku za svetovni pokal in odigral eno ključnih vlog pri deveti zmage slovenske izbrane vrste.

Peter in Domen sta v prvi seriji skočila 126, v drugi pa 130 metrov. Dobro se je odrezal tudi Robert Kranjec, ki je v finalu pristal pri 127 metrih, najbolj pa je razveselila boljša predstava Jurija Tepeša, osmoljenca nedavnega SP v poletih, kjer je nosil levji delež odgovornosti, da Slovenija na ekipni tekmi ni osvojila odličja.

Najmlajši član slovenske reprezentance, ki se je pogumno zoperstavila gosti megli na Holmenkollnu, je bil s svojim nastopom upravičeno zadovoljen, o posamični tekmi pa ni veliko razmišljal.

''Zelo sem zadovoljen s svojimi skoki in s predstavo mojih reprezentančnih kolegov na Holmenkollnu. Na takšnih tekmovanjih moraš zaupati svojim sotekmovalcem. V nasprotnem primeru ne boš veliko dosegel. O posamični tekmi nisem razmišljal, seveda pa se bom potrudil po najboljših močeh. Ničesar ne želim napovedovati, upam le na dober skok. Nisem se bal pogojev, ker sem jih vajen. V Kranju, mojem domačem kraju, je precej megleno in tukaj ni bilo nič drugače,'' je povedal Domen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.