Šport
40 ogledov

Brata Prevc v središču pozornosti

Domen Prevc Peter Prevc EPA
S kvalifikacijami v Oberstdorfu se bo danes začela 65. novoletna turneja, na kateri se največ možnosti za zlatega orla pripisuje Domnu Prevcu.

Novoletna skakalna turneja, 65. po vrsti, se bo danes začela v Oberstdorfu, kjer bodo skakalci ob 14.45 opravili uradni trening, ob 16.45 pa bodo na programu kvalifikacije za tekmo, ki se bo dan pozneje začela ob isti uri kot kvalifikacijska serija. Naslov brani 24-letni Peter Prevc, prvi favorit tudi po mnenju tujih trenerjev pa je Domen Prevc.

''Trojica v drugi ligi''

Domen Prevc ima po štirih zmagah pred drugouvrščenim Norvežanom Danielom Andrejem Tandejem 158 točk prednosti in je v ožjem krogu favoritov, med katere tuji trenerji na čelu z Avstrijcem Wernerjem Schustrom, ki vodi nemško izbrano vrsto, poleg Domna Prevca umeščajo Tandeja in dvakratnega olimpijskega zmagovalca iz Poljske Kamila Stocha. "Ta trojica ta čas skače v povsem drugi ligi od ostalih. Toda zmaga lahko pripada le Domu Prevcu," je bil kratek in jasen Schuster.

Štiriindvajsetletni Peter Prevc, ki po rekordni minuli zimi v tokratni še ni pokazal svojega mojstrstva. Med drugim je doživel tudi dva lažja padca, še bolj boleča je bila izguba pravih finih skakalnih občutkov, zato je v skupnem seštevku pokala šele na 13. mestu. S 140 točkami je daleč od vodilnega v pokalu.

Skupni zmagovalec turneje štirih skakalnic bo znan po tekmah v Oberstdorfu, Garmisch-Partenkirchnu, Innsbrucku in Bischofshofnu, slovenske barve pa bodo poleg bratov Domna, Petra in Ceneta Prevca zastopali še Jurij Tepeš, Rok Justin, Anže Semenič in Jernej Damjan.

Novoletno turnejo sta v preteklosti osvojila dva Slovenca. V sezoni 1996/1997 je slavil Primož Peterka, lani pa je s tremi zmagami in tretjim mestom s konkureco pometel najstarejši Prevc.

Komentarjev 1
  • Avatar roksa
    roksa 09:27 29.december 2016.

    Pubeca, zdaj jim pa pokažita kdo se Prevc više.....