Šport
23 ogledov

Domenech čaka na napadalce

Žurnal24 main
Na za Slovence "mitskem" stadionu Petra Mokabe, kjer je pred dnevi padla Alžirija, bodo imeli Francozi v četrtek povsem drugačne skrbi. Na tekmi proti Mehiki bo na nitki visela njihova prihodnost na SP.
Napadalec je narejen za zabijanje golov. Napadalci takšne kvalitete, kot so naši, bodo sčasoma že zadeli, to je gotovo. Upajmo, da bo to zelo kmalu.
Raymond Domenech

Nepriljubljenemu selektorju Francije Raymondu Domenechu počasi zmanjkuje življenj, po tem ko je čudežno preživel že kar nekaj "giljotin". Zdi se, da bi vnovičen zgodnji izpad z velikega tekmovanja pomenil dokončno slovo od klopi, toda trmasti vseved se ne predaja. Pred odločilno tekmo z Mehiko računa na svoje napadalce, ki ga na cedilu puščajo že nekaj časa.

"Upam, da jih iritira dejstvo, da ne zadanejo," je povedal Domenech, ki je z Les Bleus bledo začel tekmovanje na jugu Afrike s slabim remijem proti Urugvaju (0:0). "Napadalec je narejen za zabijanje golov. Napadalci takšne kvalitete, kot so naši, bodo sčasoma že zadeli, to je gotovo. Upajmo, da bo to zelo kmalu." Kljub temu, da ni hotel izdati morebitnih rošad v prvi postavi, se zdi, da bo Franck Ribery prevzel osrednjo vlogo od Yoanna Gourcuffa, tekmo pa bi lahko začela tako Thierry Henry kot Florent Malouda.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Dvoboj vodilnih "B-jevcev"
Nogometaši Argentine so na čelu z Lionelom Messijem prikazali na trenutke navdušujočo predstavo na prvi tekmi in nakazali, da bi to lahko bil njihov turnir. Prav tako so s premierno predstavo navdušili Južni Korejci, ki so odigrali eno najlepših tekem na prvenstvu. Albicelestes bodo morali igrati brez poškodovanega Juana Sebastiana Verona, ki naj bi ga nadomestil Maxi Rodriguez. Zanimivo – Argentina je v šampionskem letu 1986 v prvem krogu SP v Mehiki premagala Južno Korejo (3:1), Diego Maradona pa je podal za vse tri gole. Pokrival ga je zdajšnji trener Korejcev Huh Jung-Mu.

"Težko je pustiti Seba (Verona, op. p.) izven ekipe, toda tvegali bi, če bi igral. Nočem, da se svetovno prvenstvo zanj konča, potrebujem ga. Razumel je, da je to zanj in za ekipo najbolje," je o situaciji La Bruje (Čarovnice, op. p) povedal Maradona.

Igra živcev v Bloemfonteinu
Grožnja izpada bo visela tako nad Nigerijci kot Grki, zato ne pričakujte spektakla, ki pa ga ob igri Južnoevropejcev tako ali tako nikoli ni. Večno obrambni trener Grkov Otto Rehhagel se je torej znašel pred neljubo dilemo – potrebuje zmago, a kaj ko na zmago ne zna(jo) igrati. Zeleni nigerijski orli jih bodo čakali pripravljeni.

Četrtek na SP, skupina A:

Francija – Mehika (ob 20.30)

Skupina B:

Argentina – Južna Koreja (13.30)
Grčija – Nigerija (16.00)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.