Šport
12 ogledov

Dominacija Stonerja se nadaljuje

1/12
Žurnal24 main
Casey Stoner (Honda) je bil najhitrejši v kvalifikacijah za VN Španije v Jerezu. Avstralcu sta se najbolj približala moštveni kolega Dani Pedrosa in Jorge Lorenzo (Yamaha). Valentino Rossi (Ducati) šele 12.

Prevlada Honde v razredu MotoGP se nadaljuje tudi na drugi dirki sezone v španskem Jerezu. Drugi zaporedni najhitrejši položaj (tretji, če štejemo tudi tistega z lanske zadnje dirke v Valencii) je s časom 1:38,757 osvojil Avstralec Casey Stoner pred moštvenim kolegom Špancem Danijem Pedroso, ki kljub poškodovani rami dirka odlično. Tik za Hondinim dvojcem se je z le tremi tisočinkami zaostanka uvrstil aktualni svetovni prvak Španec Jorge Lorenzo (Yamaha). V drugi startni vrsti bodo stali drugi dirkač Yamahe, Američan Ben Spies, Italijan Marco Simoncelli (Gresini Honda – najhitrejši s poltovarniškim motociklom) in njegov rojak Andrea Dovizioso (Honda).

Rossi začel s padcem
Italijan Valentino Rossi še vedno ni našel prave formule za vožnjo z Ducatijem. The Doctor je znova vozil daleč pod svojimi možnostmi in bo nedeljsko dirko začel šele iz 12. startnega položaja. Rossi je sicer kvalifikacije začel s padcem na zavoju številka osem, kar mu je vzelo veliko časa. Na koncu je tako zaostal tudi za moštvenim kolegom Američanom Nickyjem Haydnom na 11. mestu. Na kvalifikacijah je padel tudi Stoner, a tik ob koncu, ko je že postavil najhitrejši čas. "Hotel sem odpeljati še en krog, a sem napravil manjšo napako pri zaviranju in skoraj bi priletel v zaščitno ograjo," je razlog za padec pojasnil svetovni prvak iz leta 2007, potem ko je osvojil svoj 28. najhitrejši startni položaj v karieri. "Zagotovo to ni moje najljubše dirkališče, toda počutim se pripravljenega za nedeljsko dirko." Ob Rossiju in Stonerju je trdoto asfalta izkusilo še kar nekaj dirkačev.

"Motocikel je vse boljši, tako da se počutim vse bolje. Toda kljub temu še vedno zaostajamo za dirkači Honde, nadejamo se, da bomo na dirki še nekoliko bližje," je po kvalifikacijah, ki so potekale v vetru, dejal Lorenzo, medtem ko je njegov rojak Pedrosa povedal: "Osredotočal se bom na čim boljši rezultat. Težko bo, toda poskušal se bom do konca obdržati na obeh kolesih."

Bradl drugič zapored najhitrejši
V razredu moto2 si je, prav tako kot na dirki v Katarju, prvo mesto privozil Nemec Stefan Bradl (Kalex), ki je ugnal Španca Marca Marqueza in Švicarja Thomasa Lüthija (oba Suter). V istem vrstnem redu so ti trije dirkači končali tudi prve letošnje kvalifikacije.

Nemec pred Špancem
V najšibkejšem razredu do 125 ccm bo nedeljsko dirko začel Nemec Sandro Cortese z Aprillio, ki je za dobre pol sekunde ugnal Španca Nicolasa Terola, več kot sekundo pa je zaostal Portugalec Miguel Oliveira (oba Aprillia).

MotoGP, VN Španije, Jerez, kvalifikacije:


1. Casey Stoner (Honda) 1:38,757
2. Dani Pedrosa (Honda) + 0,158
3. Jorge Lorenzo (Yamaha) + 0,161
4. Ben Spies (Yamaha) + 0,633
5. Marco Simoncelli (Gresini Honda) + 0,729
6. Andrea Dovizioso (Honda) + 0,952
...
12. Valentino Rossi (Ducati) + 1,428

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.