Šport
11 ogledov

"Domov pridem kot svetovni prvak"

Dejan Zavec
1/9
Žurnal24 main
Pred odhodom na borbo za naslov svetovnoga prvaka smo se pogvoarjali z Dejanom Zavcem. "Odhajam z jasno namero, da borbo končam predčasno," je odločna štajerska jeklena pest.

Letošnji 11. december bo najpomembnješi dan za slovenski boks. Prvič bo v ring za naslov profesionalnega svetovnega prvaka stopil slovenski boksar. Štajersko jekleno pest Dejana Zavca čaka v Johannesburgu dvoboj za naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji IBF proti domačinu Isaacu Hlatshwayu.

Dejan, kakšni so bili občutki, ko si izvedel da boš boksal za naslov svetovnega prvaka in kakšni so zdaj tik pred borbo?
Fantastični. Skoraj se tega nebi dalo opisati. Neizmerno sem bil srečen. To je bil tisti moj življenski cilj o katerem sem tako dolgo sanjal. Ko je bilo končno potrjeno, sem kar nekaj časa razmišljal samo o tem. Če primerjam, kot da bi nek naš nogometaš lahko zaigral za slavni madridski Real. Nekaj takega no. Sedaj sem popolnoma umirjen in misli so osredotočene samo na borbo.

Čaka te verjetno najtežji nasprotnik v tvoji karieri in najpomebnješa borba. Kakšni so načrti za dosego tega življenskega cilja?
Hlatshwayo je odličen boksar, če ne bi to bil, verjetno ne bi bil svetovni prvak. Vse njegove lastnosti poznam. Ima dobro obrambo kot jaz, je tudi zelo vzdžljiv in kontraš. Ni tip napadalnega boksarja. Toda ne obremenjujem se prveč z njim. Odhajam z jasno namero, da borbo končam predčasno.

Torej bomo tokrat gledali povsem napadalno usmerjenega Zavca?
Drugo mi ne preostane. Če hočem osvojiti naslov moram biti veliko boljši oziroma moram borbo končati pred zadnjim gongom. Veliko sem se naučil iz edinega poraza in  borbe na Poljskem. Dolgo sem o njej razmišljal in na koncu dojel. Včasih je potreben tudi poraz, da lahko potem dosežeš še večjo zmago.

V Južno Afriko odhajaš kot nekakšna predhodnica naših nogometašev, ki bodo naslednjo leto igrali na svetovnem nogometnem prvenstvu.
Ja res, toda jaz se bom vrnil domov kot svetovni prvak!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.