Šport
21 ogledov

Doping tudi med seniorji: ujeli 80-letnika

Somalija dvigovalec uteži fitnes Mogadiš EPA
Ameriška protidopinška agencija, ki je zaslovela s primerom proti kolesarju Lancu Armstrongu, se je lotila lova dopinških kršiteljev tudi v seniorskih kategorijah.

Med zadnjimi, ki so jih ujeli, je ameriški veteranski dvigalec uteži Don Ramos. Novica ni bi bila nič kaj senzacionalna, če ne bi bil Ramos star 80 let.

Ramos, ki živi v Colorado Springsu, je na panameriškem seniorskem prvenstvu 14. junija oddal vzorec, pozitiven na prepovedan steroid. Ramos je na prvenstvu, ki je bilo namenjeno tekmovalcem starejšim od 35 let, želel postaviti nov svetovni rekord v njegovi starostni skupini.

Kazen do junija 2015

Ramosu so zaradi kršitve protidopinških pravil za dve leti prepovedali udeležbo na vseh športnih tekmovanjih, znova pa se bo lahko potegoval za nove rekorde po juniju 2015.

Ramos je pred štirimi leti na svetovnih veteranskih igrah v avstralskem Sydneyju postavil dva rekordna mejnika, ko je v svoji starostni skupini od 75 do 79 let v kategoriji 105 kg, ko je v eni potezi in sunku dvignil 100 kilogramov ter postal rekorder.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.