Šport
11 ogledov

Dos Santos zdaj na Velasqueza

Dos Santos, Velasquez, UFC UFC.com
Junior Dos Santos je glavno borbo večera na UFC 131 v Vancouvru proti Shaneu Carwinu dobil po soglasni sodniški odločitvi in postal prvi izzivalec prvaka težke kategorije Caina Velasqueza.

Junior Dos Santos je bil že po zmagi proti Franku Miru na prvem mestu med izzzivalci UFC prvaka težke kategorije Caina Velasqueza, vendar zaradi poškodbe prvaka ostal brez obljubljenega dvoboja. Po zmagi proti Shaneu Carwinu v glavni borbi večera UFC 131: "Dos Santos vs. Carwin" pa ni niti kančka dvoma več, da bo le dobil priložnost za borbo proti Velasquezu.

Borba bi epilog lahko dobila 8. oktobra. Vse pa je odvisno od hitrosti okrevanja Velasqueza. "Mislim, da bi moral biti do septembra ali oktobora pripravljen. Odvisno tudi od tega, kaj bodo dejali zdravniki in kaj UFC," je po borbi med Dos Santosom in Carwinom dejal Velasuqez, ki si je dvoboj ogledal v živo in po koncu borbe tudi stopil v oktagon ter čestital Dos Santosu, in dodal: "Zelo sem navdušen zaradi borbe z Dos Santosom. Dober je v stoje, zelo dobro se postavlja in težko ga je zrušiti. Njegova boksarska tehnika je najboljša v težki kategoriji."

Silovit začetek

Dos Santos je v borbi prevladoval od prve sekunde. Brazilec je Carwina  najresnejše ogrozil ob koncu prve runde, ko ga je zasul z udarci, sodnik pa se ni odločil prekiniti dvoboja. Okrvavljeni in razbiti Carwin (po svojih besedah je konec borbe doživel v megli in zalit od krvi) je v nadeljevanju nekajkrat poskušil zrušiti Dos Santosa, vendar brez pravega učinka. Ob koncu borbe sodniki tako niso bili v prevelikih dvomih in zmago po soglasni odločitvi pripisali Dos Santosu.

"Malce sem bil nervozen. Veliko je bilo na kocki, na koncu pa sem zelo zadovoljen. Pokazal sem odlično obrambo proti rušenju. Mneim, da se je sodnik dobro odločil, ker ni prekinil borbe. Videli smo, da sej Carwin uspel vrniti na noge," je po trinajsti zmagi (ob le enem porazu) v karieri razlagal Dos Santos. Naslednji cilj je jasen. V jeseni ga čaka "borba življenja" za naslov prvaka UFC v težki kategoriji. "Mislim, da bo na stavnicah favorti Velasquez. Gre za odličnega borca z dobro kondicijo. Seveda ima tudi zelo nevarne udarce, tako da bom moral trenirati vse."

V preostalih glavnih borbah večera je Kenny Florian premagal Diega Nunesa (soglasna sodniška odločitev), Mark Munoz Demiana Maio (soglasna sodniška odločitev), Dave Herman Jona Olava Einema (TKO, 2R), Donald Cerrone pa Vagnerja Rocho (soglasna sodniška odločitev).

UFC 131: "Dos Santos vs. Carwin"


Glavne borbe:


Junior Dos Santos : Shane Carwin (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Kenny Florian
: Diego Nunes (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Mark Munoz
: Demian Maia (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Dave Herman
: Jon Olav Einemo (TKO, 2R)
Donald Cerrone
: Vagner Rocha (3:0, soglasna sodniška odločitev)

Uvodne borbe:

Sam Stout : Yves Edwards (KO, 1R)
Chris Weidman
: Jesse Bongfeldt (davljenje, 1R)
Krzysztof Soszynski
: Mike Massenzio (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Nick Ring
: James Head (davljenje, 3R)
Dustin Poirier
: Jason Young (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Joey Beltran
: Aaron Rosa (TKO, 3R)
Darren Elkins
: Michihiro Omigawa (3:0, soglasna sodniška odločitev)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.