Šport
16 ogledov

Dotik razblinil sanje o kolajni

sašo taljat luka božič kanu oi 2016 rio de janeiro Stanko Gruden/STA
Slovenska kanuista na divjih vodah Luka Božič in Sašo Taljat sta v finalu olimpijskih iger v Riu de Janeiru osvojila sedmo mesto.

V konkurenci dvojcev sta zmagala bratranca Peter in Ladislav Škantar, druga sta bila Britanca Richard Hounslow in David Florence, tretja pa Francoza Gauthier Klauss in Matthieu Peche.

Slovenca sta bila v finalu dobro na progi, po zaostanku poldruge sekunde na prvem vmesnem času, sta tega zmanjšala na vsega štiri stotinke na drugem, a sta potem udarila 22. vrata, si prislužila kazenski dve sekundi in v cilju zasedla šele drugo mesto. Na startu je bilo še šest dobrih posadk, od katerih jih je bilo na koncu pet hitrejših. Ta disciplina je bila na programu olimpijskih iger zadnjič na sporedu, na prihodnjih igrah 2020 v Tokiu jo bo zamenjal ženski kanu.

Božič težko zadrževal solze

"Dejstvo je, da nisva odpeljala, kot znava, da nam ta olimpijski nastop ni uspel. Najmanj je za ta neuspeh kriv psihološki vidik, mislim, da sva bila v glavah dobro pripravljena, mogoče sva hotela preveč. Tekmo sva izgubila na prvih štirih vratcih in z zadnjim dotikom, na težki progi sva bila enostavno premalo sproščena. Nisva dobila potrebne hitrosti, čeprav se je na nekaterih delih čoln lepo odzival. Kako in kaj zdaj naprej, ne vem. Nimam niti načrta za jutri, kaj šele za nadaljevanje kariere," je bil na meji joka Božič.

Prav nič boljše volje ni bil Taljat: "Nisva bila zadosti hitra, posledica je tak rezultat. Vozila sva z zavoro, nisva se uspelo sprostiti. V finalu sva hotela nekaj dodati polfinalnemu nastopu, ni nama uspelo. Zelo sva razočarana, pa ne zaradi tega, ker na olimpijskih igrah ne bova imela več priložnosti, o tem sploh nisva razmišljala, saj je bila tekma dovolj pomembna. Po koncu sezone se bomo usedli in videli, kaj in kako."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.